Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пускат АМ "Европа", но без последния слой асфалт
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 22.10.2022Коментари (0)565
© БГНЕС
Автомагистрала "Европа" ще бъде пусната за движение около Нова година, но без последния слой асфалт. Той ще бъде положен напролет. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по NOVA.

По план участъкът между Драгоман и сръбската граница трябваше да бъде открит през септември, но се стигна до трета поредна отсрочка. Регионалният министър определи магистралата като "пътят на костенурката" заради забавения строеж. "За съжаление, въпреки острите ми коментари с Агенция "Пътна инфраструктура", няма как да може да бъде завършена изцяло магистралата до Нова година", каза министърът.

Шишков заяви още, че проверката на лот 2 и 3 на магистрала "Тракия", която откри, че са спестени материали при строежа, е иницирана от МВР.  "За един от лотовете, който е в по-лошо състояние – трети лот, така или иначе, имаше предвидена проверка от предишните ръководства на МРРБ и АПИ", уточни министърът.

След проверката Шишков заяви, че пробата от асфалта е показала, че вместо 220 мм, той е между 190 и 200 мм. Ако участъците са били направени качествено, е трябвало да издържат 4-5 г. До 10 дни ще има резултати от лабораторията за вложените материали, но има съмнения, че и техните качества не са на ниво. В подобно окаяно състояние според Шишков е и магистрала "Хемус", "където на 2-ри и 3-и лот няма асфалт, а на първи не е достатъчен".

Изпълнителят на лот 2 "Трейс" не се съгласи с министъра, че строителството е лошо. "Лот 2 на АМ Тракия е най-проверяваният строителен обект в България. Извършени са 140 проверки. През 2011 и 2014 година представители на Европейската комисия правят проверки, както по време на изпълнението на обекти по ОП "Транспорт", част от които е АМ "Тракия-ЛОТ 2,3 и 4", така също и при изготвяне на одитния доклад след завършването на строителството - не са констатирани никакви нередности и несъответствия", категорични са от "Трейс Груп Холд".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: