Пускат "празнична" лента по магистралите "Хемус" и "Тракия"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:17 / 30.04.2015
1098
Специална "празнична" лента ще има от утре по магистралите "Хемус" и "Тракия" заради засиления трафик преди и през почивните дни и започналите ремонти на някои участъци на аутобаните.

"С органите на МВР се обсъжда въвеждане на двупосочно движение в една от затворените ленти в зависимост от посоката на натоварване, в първия и последния ден на празниците", съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

В момента се преценява от специалистите дали подобна идея не би създала предпоставки за катастрофи и ако се окаже, че е така, ще се запази вариантът за двупосочно движение в едното платно с ограничение на скоростта.

"Апелирам към пътуващите да имат търпението, да предвидят малко повече време за пътуване в тези участъци, особено тези, които ще пътуват по магистрала "Тракия" в целия участък, който се ремонтира - от 5-и до 90-и километър по "Тракия". Същото важи и за пътуващите по магистрала "Хемус", тъй като там движението също ще бъде затруднено и ще се осъществява двупосочно в едното платно на виадукта при Елешница и скоростта ще бъде ограничена до 60 км/час", каза Павлова.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ето по кое произведение пишат зрелостниците на матурата по БЕЛ
Решено: Депутатите се събират извънредно във вторник заради пенси...
Важно съобщение за пенсиите от НОИ
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече им...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).