Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пуснаха движението през пътен възел "Кресна" на АМ "Струма"
Автор: Екип Varna24.bg 19:56 / 10.08.2023Коментари (0)544
©
Пуснато е движението по доизградения пътен възел "Кресна“ на АМ "Струма“, съобщават от АПИ. Последният етап от строителните работи стартира на 16 май. Досега в експлоатация бе част от пътния възел, попадащ в обхвата на лот 3.3 Кресна - Сандански на АМ "Струма“.

С доизграждането на пътен възел "Кресна“ на АМ "Струма“ се осигурява безконфликтното и безопасно движение на пътните превозни средства по направлението София – Кулата. С отварянето му за движение в активния летен сезон се повишава безопасността в натоварения участък и включването на трафика от двулентовия габарит на съществуващия първокласен път E79 в автомагистралното трасе на лот 3.3 Кресна - Сандански от АМ "Струма“, който е в експлоатация от декември 2018 година.

От днес движението в посока ГКПП "Кулата“ се осъществява от първокласен път I-1 /E79/ по кръговото кръстовище след гр. Кресна, като на втори изход се поема по новопостроената пътна връзка и движението се влива в участъка Сандански – Кулата от АМ "Струма“. Движението в посока София се запазва по съществуващата връзка.

Доизграждането на пътния възел и функционирането му в пълен обхват не предопределя трасето на АМ "Струма“ през Кресненското дефиле. Пътният възел ще се използва при реализацията на всички алтернативи, разгледани в процедурата, завършила с Решение по ОВОС № 3-3/2017. Това ще даде фактическа възможност за финализиране на извършващата се в момента процедура по сравнение и оценка на всички потенциални алтернативи за трасе, в пълно съответствие с изискванията и препоръките на Европейската комисия. Независимо от това по какво трасе ще се изгради лот 3.2 на АМ "Струма“ през района на дефилето и каква алтернатива ще бъде предпочетена, доизграждането на пътен възел "Кресна“ е необходимо за безопасната и безконфликтна връзка между първокласния път I-1 /Е-79/ и участъка Кресна - Сандански от АМ "Струма“.

Доизграждането на пътен възел "Кресна“ е етап от обект "Автомагистрала "Струма“ Лот 3.2.2, участък "Крупник - Кресна“ – ляво платно от км 389+100 до км 399+500, обходен път на гр. Кресна – част от дясно платно от км 396+137 (по километража на път І-1 /Е79/) до км 401+691.90≡397+000 от Лот 3.3 на АМ "Струма“, включително и пътни връзки“. Изпълнител на проектирането и строителните работи е ДЗЗД "Струма – 3.2.2“, в което участват: "ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, "Главболгарстрой интернешънал“ ЕАД и "ЕПОС – Емпреза Потругеза де Обрас Субтеренеас“ АД, Португалия, Порто Салво)“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на ДЗЗД "Струма 2019-ППИ-СВС“, в което са "Пътинвест-инженеринг“ АД и "SWS engineering Spa“, Италия, Тренто.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: