Пътници бедстват във влака София - Варна при -16° във вагоните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:25 / 01.03.2018
3865
Пътниците във влака София - Варна през Горна Оряховица, който е тръгнал снощи в 22.30 часа, бедстват заради липса на отопление. Това съобщи за БНР една от потърпевшите Любослава Дашева.

От пресцентъра на БДЖ казаха, че причина за закъснението е товарен влак, който е блокирал линията. Композицията е трябвало да пристигне в 07.00 часа във Варна.

Дашева разказва, че във влака пътуват много жени и деца. Никой не им казва какво ще се случи. Минус 16 градуса е температурата във вагоните, измерена от пътници.

"Няма топли напитки и никакво друго съдействие. Стюардите са много мили, обаче нищо не могат да направят", споделят пътници.

"Във влака е ужасно студено. Най-вероятно е минус 16 градуса. Доскоро въобще нямахме обхват. Съответно близките ни се тревожат, а да не говорим, че във влака има възрастни хора и жени. Целият влак е в сняг. Нищо не ни отговарят. Самите хора, които са, стюардите във влака, са много любезни и мили с нас, защото положението, в което те се намират като работещи, също е ненормално", каза Любослава Дашева и допълни:

"Бил е повреден локомотивът. Това се разбра".

Дашева посочва, че част от пътниците обмислят да заведат колективен съдебен иск, защото "наистина е безобразие в 21-ви век, въпреки тежките зимни условия, железниците да ни поднасят един неотоплен влак".


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).