Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пътниците от влаковата катастрофа с 3 жертви: Чу се трясък, усетихме удар и паднахме на земята
Автор: Екип Varna24.bg 22:09 / 07.06.2022Коментари (0)1295
© БТА
Трима души загинаха, а други трима бяха ранени, след като неправилно пресичащ ЖП прелез камион и бърз влак с пътници се сблъскаха по-рано днес край видинското село Гара Орешец. Ето какво разказаха пътниците от катастрофиралия влак пред bTV:

"Аз бях в последния вагон, пишех билет, не знам какво е станало. Усетихме удар, пътниците паднаха на земята, запуши се във влака много", разказа кондукторът Стефка Иванова.

"Просто един силен удар, това се чу, влакът се наклони леко на една страна, поне нашите задните вагони. Първият, доколкото разбрах, е излязъл извън релсите. Като излязох, видях какво се случи. В друг камион, който прекарва най-вероятно от кариерата камъни, се беше блъснал", разказа пътничката Даниела.

"Много рязко спря, все едно се ударихме в нещо, разбрахме, че няма да продължим, ще трябва да изчакаме автобус да ни вземе за другаде", допълни пътникът Стефан.

"Уплашени бяхме, защото - силен трясък, много силен трясък и изведнъж се наклони вагонът, и в общи линии това, но уплахът беше голям", каза пътничката Жанета.

"Отидох на прелеза, локомотивът го беше ударил камиона. Има пътници, които леко са пострадали. Двамата машинисти и шофьорът на камиона са починали", каза пред bgonair мъж в района на инцидента. "Майка ми е началник влак на същия влак. Имало е падания, въргаляния, уплашила се е много", сподели друг мъж.

"Един мъж на 61 година с травма на гръден кош, съмнения за счупени ребра и една жена, която отказа помощ, с травма на долната устна, ударени при спирането на влака в масичката", обясни д-р Илкова, ЦСМП-Видин.

От БДЖ уточниха, че прелезът е охраняем със звукова и светлинна сигнализация, макар и без бариера. Местните хора споделиха, че на ден по този път минават по над 200 камиона, натоварени с фракция.

По-късно се очаква да се разберат причините за тежкия инцидент. Около 16:30 ч. от гара Дреновец част от пътниците, които са пътували във влака, с който се е случил инцидентът, потеглиха към София. Те бяха транспортирани до Дреновец от гара Орешец, а оттам друга част от пътниците бяха откарани с автобуси към Видин. Във влака са пътували около 50 души. От тях няма тежко пострадали и няма настанени за лечение в болница. За някои от пътниците е имало съмнения за мозъчно сътресение или травма на прешлените, но трима са прегледани в болницата във Видин и са освободени за домашно лечение.

На гара Дреновец влаковете се движат със закъснение или са отменени вследствие на инцидента.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: