Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
РДНСК подхваща строителството в местността "Алепу"
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 04.03.2019Коментари (0)1573
©
По нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов, във вторник, 5 март,  началникът на РДНСК –Югозиточен район – Бургас, инж. Милен Ненчев ще извърши проверка на сигнали за извършване на строителна дейност в местността "Алепу", община Созопол. Тя  има за цел да установи дали се извършва само брегоукрепване или не е спряно строителството на курортен комплекс. Припомняме, че още след първите сигнали за нарушения в края на януари, началникът на ДНСК арх. Иван Несторов извърши спешни проверки на терен.

За местността "Алепу" със свое писмо от 24.01.2017 г. МРРБ е дало предварително съгласие за извършване на геозащитни мерки и дейности (укрепителни и/или отводнителни мероприятия) на регистрирано през 2009 г. активно свлачище.

На по-късен етап от главния архитект на община Созопол е издадено разрешение за строеж № 100/10.09.2018 г. за "Курортен комплекс Алепу вилидж“, етапно строителство - Първи етап – "Укрепване на свлачище“ и Втори етап – три вилни сгради, находящи се в м. "Алепу“, землище на гр. Созопол.

С оглед установените нарушения и пропуски при издадените разрешения и строителните книжа на строежа, с писмо от 05.02.2019 г. на началника на РОНСК -Бургас, са дадени предписания на кмета и на главния архитект на община Созопол издаденото разрешение за строеж да се коригира, с цел разграничаване на етапността на брегоукрепването и строителството на вили.

Предвид постъпилите възражения по съставените констативни актове, на 1 март е издадена заповед, с която са коригирани технически-инвестиционния проект, част "Конструкция, и е регламентирана етапнотта – 1етап, включващ брегоукрепване, и втори етап, предвиждащ вилни сгради. 

Във връзка с установените нарушения на Закона за устройство на територията са отправени покани за съставяне на актове за установяване на административни нарушения по Закона за административните нарушения и наказания до строителя и лицето, упражняващо строителен надзор на обекта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: