РЗС: Психиатри ще освидетелстват Сидеров

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (56)
15:08 / 21.06.2013
13410
РЗС призовава прокуратурата да се самосезира и да задължи по съответния законов ред здравните институции да въдворят Волен Сидеров в специализирано лечебно заведение.

Политическият съвет на РЗС е възложил на трима независими един от друг психиатри, единият от които с богат международен опит, преподавател и изследовател в авторитетно профилирано лечебно заведение в страна членка на Европейския съюз, да диагностицират състоянието му. В случай, че експертите се съгласят РЗС до седмица ще представи подготвените от тримата психиатри препоръки за започване на процедура по освидетелстване на Волен Сидеров.

"Надяваме се този принос към укрепване на държавността да бъде оценен от държавните институции и от самия Сидеров, който ще се отърве от мъките, които си причинява вече втори месец", заявяват от РЗС и допълват.

"Един психично болен и наркозависим човек определя дневния ред на българското общество - напада президента, нарича протестиращите граждани "криминални банди", а опозиционните лидери - измекяри и презервативи, налита на бой в парламента. И няма конституционен или морален механизъм, по който това да бъде преустановено. Коалиционните партньори на Сидеров от ДПС и БСП дори не сметнаха за необходимо да се разграничат от него. И това е нормално, защото те имат интерес от деструктивното и провокативно поведение на добре платения поръчков националист. Когато преди две седмици РЗС официално призова прокуратурата по предвидения в НПК ред да го въдвори за лечение в психиатрична клиника, всички помислиха, че става въпрос за шега, но уви това се оказа спешна необходимост. Сидеров не е някой кротък безопасен луд, а маша в ръцете на хора, които се опитват да дестабилизират определени институции, които останаха извън контрола на новото комунистическо управление. Волен Сидеров може да е болен, но все някой трябва да му е казал, че президентът на републиката разполага с много по-силен имунитет от депутатския и той може да бъде свален само чрез конституционна процедура на импийчмънт по чл. 103 от Конституцията."

Виж коментарите (56)

Още по темата (382):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Варна излиза на протест срещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
14.06.2014 Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу
правителството
13.06.2014 Утре Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу правителството
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).