Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Работници и от Варна са останали на улицата и без заплати заради карантината в Банско
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 03.04.2020Коментари (3)3834
© БГНЕС
Карантината в Банско създаде ред неприятности, но на места отвори и сериозна пропаст между работодатели и персонал. Сезонните работници в един от хотелите се оплакват, че в момента, в който е  обявено, че в града ще бъде наложена пълна карантина, те са уволнени на мига. При това без да им бъде платено  и без да им бъде даден шанс  да пренощуват в хотела. Персоналът се е озовал на улицата и 14 дни живели в лишения и мизерия. 

С внезапното затваряне на Банско и налагането на пълна карантина за града, идва и шока за служителите на един от хотелите. Ненадейно, докато обслужвали  кухните, лоби бара и ресторантите на хотела, те са извикани от мениджърите. И разбират, че са уволнени - на момента.  Част от работниците намерихме в Банско, с други разговаряме чрез социалните мрежи, защото са под карантина. "В 19 часа, буквално ни събраха в лоби бара и ни казаха всеки да се спасява. Изгониха ни, в смисъл буквално ни изгониха като котенца навънка и никой не го интересуваше", каза един от ощетените служители.

"Обявиха извънредното положение в Банско, с блокадата и ни казаха, че хотелът затваря и трябва да се оправиме сами, който накъдето е, и да се изнасяме от хотела. Вечерта нито ни дадоха пари, нито ни казаха дали ще си получим възнагражденията, просто ужасно отношение беше", обясни Иван Атанасов.

"Всеки се спасяваше както може, просто казаха ни, изгониха ни като кучета, с извинение", сподели Вангел Савов.

На улицата в първите часове на карантината работниците са заедно, но после всеки опитва сам да се измъкне от трудното положение.  "Самата нощ в 12 и нещо момчето тръгна да мине през барикадата, не го пуснаха, друг колега спа три дена в колата, пак не го пуснаха, имаше хора, които се опитаха да минат преди бариерата, по черен път, също кучета ги нападнаха, не можаха, и тези хора буквално останаха на пътя", допълни служител на комплекса.

"Най-малко можеше поне да не ни гонят веднага оттам или да ни дадат някакви пари да се приберем на другия ден или нещо такова, нали сега разбирам, че е извънредно положение, че те не са го очаквали, то и ние не сме го очаквали, обаче не може направо да ни изгониш на улицата, да не ни дадеш пари", допълни Иван Атанасов.

През всичките 14 дни, персоналът, който е от Варна, Шумен, Габрово, София, Търново, Търговище, Враца, живее по квартири.  Помага им главната готвачка в хотела. Тя  е местен жител. 

Сега, разпръснати из цяла България, служителите се надяват да си получат парите. Но досега обещанията да не се спазват. 

"Казват - забранено ни е да даваме пари, ще ви дадем пари на 25 март, оттогава досега единственото нещо, което ни казват е нямаме информация, не знаем кога ще дадем пари. Бяхме с една дума унижавани", коментира Иван Атанасов.

От ръководството на хотела не пожелаха да застанат пред камера. Те твърдят, че никой не е оставен на улицата. На всички хора  било подсигурено място за спане от хотела, всички били получавали и храна. Оттам казаха още, че ще изплатят заплатите, но вероятно с известно закъснение. Обяснението им- заради тежката моментна криза,  за да изплатят възнагражденията на служителите вероятно  ще се наложи да теглят заем, пише още "Нова ТВ".



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
То сигурно този хотел няма клиенти,защото хигиената е нулева,отношението на персонала е ужасно.Знам,преживях същото в град Рила в един хотел,беше ужасно там !
+1
 
 
Е как така, ако хотелът работи -ще има пари,а сега изведнъж като са го затворили и - няма?Да не би през нощта да са се изпарили?Долни мишоци,които се правят на бизнесмени,нещастници - теглете заем и платете на хората,ако имате изобщо достойнство и ако знаете какво е това!
+2
 
 
Кажете името на хотела? Ей такива нека фалират, да се изчисти туристическият бизнес от мутри и боклуци.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: