Радев: С изграждането на метрото България доказа, че има специалисти

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
21:53 / 27.01.2023
1146
С изграждането на метрото в София България доказа, че има специалисти, които могат да планират, ръководят и строят големи инфраструктурни обекти със стратегическо значение. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото отбелязване на 25-годишнината от въвеждането в експлоатация на първия участък на метрото в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава

Държавният глава изрази признателност към усилията на всички, които са работили по проектирането и изграждането на метрото, благодарение на което се променя градската среда,  свързаността и качеството на живот в столицата. "Този проект стана възможен, защото през тези 25 г. държавните институции и Столичната община работиха в синхрон, независимо от това коя политическа сила е била на власт", заяви Румен Радев.

На церемонията президентът Радев удостои "Метрополитен" ЕАД с почетен знак на държавния глава. Отличието е по повод годишнината, както и за заслугите към изграждането и развитието на инфраструктурен обект от национално значение. Почетния знак получи директорът на "Метрополитен" проф. Стоян Братоев.

Събитието в Централния военен клуб събра хора, допринесли с дейността си за функционирането на метрото от създаването му до днес. Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова отличи проектанти, строители и кадри, работили за изграждането и привеждането му в експлоатация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).