Радев: Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт

Автор: Ливия Кукова
Коментари (0)
12:33 / 11.02.2024
1442
Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов. Разрешаването на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава. Това каза в Банско президентът на Република България Румен Радев, предаде репортер на "Фокус“.

"Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт, единствено с политическа протекция. Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи еврото и неговите джуджета“, каза още държавният глава.

Президентът допълни, че ще настоява за дезинтоксикация на институции, подкрепяни от престъпни зависимости. Според Радев решаването на случая с убийството на Божанов е истински тест не само за Съдебната власт, но и за правителството и Народното събрание.

"Те имат шанс да изкарат България на нов път. Ако не успеят да го направят това означава, че или не могат, или не искат да се справят с това“, подчерта Радев,

Държавният глава беше категоричен, че ще използва всички инструменти, с които разполага президентската институция и ще настоява за разрешаване на случая. Радев каза още, че не е изключено да се появят и още подобни скандали, като допълни, че така и не сме научили какво е станало с Алексей Петров.

Радев каза още, че всички държавни институции трябва да си дадат сметка, че ако оставят този случай да бъде потулен и държавата да бъде оплетена в зависимости, това управление не може да трае дълго.

Виж коментарите (0)

Още по темата (201):
24.04.2024 Кольо Парамов: На Бойко Рашков, и на други, ще им се наложи да станат от депутатското място и да отговарят за извършеното
19.04.2024 Калин Стоянов: Бившият директор на ГДБОП е имал контакт с Мартин Божанов
16.04.2024 Единствено Иван Гешев се яви в комисията за Нотариуса, Сарафов и Цацаров отново не дойдоха
16.04.2024 Втори опит за изслушване на Сарафов, Гешев и Цацаров по случая Нотариуса
09.04.2024 Съдия Георги Ушев: Не съм поддържал нито преки, нито опосредствени контакти с Мартин Божанов
09.04.2024 Петима магистрати ще бъдат изслушани в парламента
Още новини от Национални новини:
Николай Нанков: Когато числата говорят и Андрешковците трябва да ...
Четиридневната работна седмица започва лека-полека да става реалн...
Специалист към БАН: Силната магнитна буря продължава и днес
Нотариус за новите правила при сключване на сделки: За ден и поло...
Климатолог: В някои региони на страната вече са достигнати нормит...
Медици искат деца, без ваксини, да нямат достъп до образование


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).