Радев назначи нов член на ЦИК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:39 / 10.09.2021
1077
Държавният глава Румен Радев подписа указа за назначаването на Гергана Стоянова за нов член на Централната избирателна комисия по предложение на политическа партия "Има такъв народ“. Тя заема мястото на Любомир Гаврилов от квотата на същата формация. Мандатът на Гаврилов е предсрочно прекратен след подадената от него оставка. Това съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

Преди подписването на указа, на "Дондуков“ 2 се състоя публично изслушване на кандидата за нов член на ЦИК. "За да имаме честни, прозрачни и достъпни избори, е от изключителна важност съставът и начинът на работа на ЦИК“, заяви по време на изслушването президентът Румен Радев. По думите му, за да е ефективна дейността на комисията, от значение е нейната публичност.

Румен Радев изрази надежда Гергана Стоянова да се включи възможно най-бързо в пълноценната работа на ЦИК, "защото разпускането на Народното събрание е въпрос на дни“. "Изборите са стожерът на демокрацията и от тях зависи да имаме демократични и легитимни институции“, заяви още президентът.

Комисия от Администрацията на президента, назначена за проверката по представените за кандидата документи, не е установила несъответствие с нормативните изисквания за заемане на длъжността, стана ясно по време на изслушването. Стоянова представи опита си в изборната администрация като член на РИК-Бургас при провеждането на парламентарния вот на 11 юли 2021 г.

Гергана Стоянова е магистър по право от Бургаския свободен университет и има над 20-годишен юридически стаж.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).