Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Радев разпуска парламента на 7 май, предсрочните избори може да са на 11 юли
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 03.05.2021Коментари (14)2458
©
До броени дни трябва да стане ясно кога ще се проведат предсрочните избори и кои ще са министрите в служебния кабинет, който трябва да състави президентът Румен Радев.

Както стана ясно още миналата седмица, БСП ще върне мандата за правителство в сряда, 5 май, веднага след като го получи от държавния глава.

Така вариантите за разпускане на парламента са 6 и 7 май, като очакванията са това да стане на 7, тъй като 6-и е официален празник – Гергьовден. С разпускането на Народното събрание се насрочват и изборите, като най-вероятната дата е 11 юли, но юристи не изключват и 4 юли, съобщи bTV.

Президентът трябва да успее да назначи и нова ЦИК, както депутатите му възложиха преди дни със спешните промени в изборното законодателство.

Вече има предположения кой може да оглави служебното правителство. Засега се спряга името на генерал Стефан Янев, който е секретар на Румен Радев. Той е съветник по национална сигурност и беше вицепремиер в служебния кабинет на Огнян Герджиков



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това просто е държавен спреврат с изборния кодекс, в който 650 000 турци от Турция ще гласуват на тези избори.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 03.05.2021 г.
0
 
 
нЕкои другари с партийни книжки, решили че може и да са гербери, са в амок от изборите! Свърши вече папкнето, а? След 2 работни дни ще сте НИКОИ!
-2
 
 
Да се молят, Конституционният съд да излезне с решенията си по новия изборен закон преди изборите, че ако закъснее ще забъркат една такава каша, от която може и да няма конституционно правилно излизане.... Самият факт, че имаме 1 месец парламент, който единственото, което направи е да промени изборният закон е "БЕЗ КОМЕНТАР"! И това в пандемия...да даааа мислят за хората! И да, нашата МИЛА родина е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, т.е. ако има предложение и то бъде прието правителството е длъжно да го изпълни - като например мерки срещу пандемията от "новите партии"! Явно, просто новите нямат предложения? А това, че ще бъдем единсвената държава в света с единствено машинно гласуване е просто смях в залата. Сигурно в Холандия умирят от смях, щото те се опитаха с машините и взеха, че се отказаха и даже го премахнаха, защото е опасно!
0
 
 
Ей, ще трябва явно наистина да отивам да гласувам и то за ГЕРБ.
+2
 
 
Всичко се знае още от 5 април. Нито Славчо е имал намерение да прави правителство,нито Курникова. Те са планирали единствено нови изборни правила с ЦИК под контрола на Радев и машинно гласуване. И бързане за нови избори да изпреварят президентските. Служебното правителство нищо няма да свърши ,а Конституционния съд ако има топки и е независим ще бръкне в задника на "коалицията" "нови" законотворци,като им отмени поне машинния вот. И тогава провала ще е за служебното правителство и Мунчо. Той пък ще се оправдае с волята на 45НС .А там е ясно кой му постла :) Няма да спра да повтарям. За да не се доближава до БСП ,Радев си направи партия чрез Славчо. Още от 2008г.се загатна това. Тогава пиЛота му беше гост. Топлата връзка е Президентшата. Тя е била PR на Слави и секлецарка,после станала съпруга на сегашния зам.на БСП ,другаря Цвиленски,а после го паряса и се залюбила с Мунчо. Ожениха ги преди да стане президент по заръка на Решетников :) Та понеже вижда,че партията майка БСП непрекъснато затъва...си направи партия. Не директно,а индиректно чрез приятеля му и патерица Славчо. Пък вие си вярвайте ,че Учиндолския бастун е имал мерак за политик. Той е ИЗПЪЛНИТЕЛ. Постила килимчето на Мунчо за президентска република. Другите патерици са Мая Общата,бивш БСП ,мутренски кадър и Бойкикев + Гнома. Червени копеленца! Резерви са Черепа чрез партия патеричка,създадена да има къде да стъпи ако сгафи със своя регистрация и лайното Копейкин,което смени Сидеров на патриотичния фронт. Ей това е отбора на Мунчо и Кремъл!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: