Радомир Чолаков: За 24 часа управляващите сътвориха три изключително тежки юридически гафа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:15 / 22.07.2022
1055
Ако "Продължаваме промяната" искат отново да назначат Станислав Тодоров начело на КЕВР, ще трябва първо да променят закона, за да може той да отговаря на изискванията, това заяви в студиото на "Денят започва" депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Това според него би отнело поне месец. Чолаков обясни, че Тодоров не е имал достатъчно трудов стаж.

Между другото той го е знаел. Той каза, че бил юрист. Знаете ли на мен вече почна да ми става обидно от юридическото ниво, с което сме заобиколени. 25 години съм бил ръководител на правен отдел в различни ведомства и ако на мен ми се беше случил такъв гаф - щях да си подам оставката, ако на мой юрист се беше случило това - щях да го уволня веднага. Ние ги предупреждавахме за г-н Тодоров, че той не отговаря на изискванията и това беше ясно. Те силово го назначаваха, заяви Радомир Чолаков.

По думите му за 24 часа управляващите са направили три изключително тежки юридически гафа.

"Или става дума за неграмотност и арогантност или става дума за план. Не може да правиш толкова глупости ако нямаш план", заяви Чолаков.

"Вече започва да граничи с лудост. Да разрушим енергетиката, примерно. Да направиш три такива гафове за 24 часа - меморандума с Gemcorp, сигналът на ГЕРБ до ДАНС за посредниците МЕТ, който отива във Върховната касационна прокуратура и решението на КС за КЕВР - това са три за 24 часа, които просто взривяват цялата правна рамка на енергетиката".

Според народния представител трябва бързо да бъде назначен нов директор, компетентен, с безупречна репутация, който няма да има проблем да бъде гласуван с абсолютно мнозинство в пленарната зала. Той каза още, че се съмнява дали обществото иска правителство със същите хора.

"В парламента, малките партии основно, които истерично ги е страх да отидат на избори, в момента са готови да приемат всякакви изнудвания от страна на ПП само и само да има правителство. Докога нашите колеги от парламента от малките партии ще се държат като страхливи чиновници, които треперят, за да запазят още малко работните си места", коментира депутатът от ГЕРБ-СДС.

Чолаков прогнозира, че Бойко Рашков ще бъде следващият правен проблем на правителството. Според него законът за КПКОНПИ, който са изготвили, е противоконституционен.

Създаде се едно очакване, едни бързи талибански решения - идваме тука, храс-прас, ние сме от Харвард, ние сме от Америка, а то не става така, заяви Чолаков.

Той потвърди за пореден път, че ГЕРБ иска и се готви за предсрочни избори.

Виж коментарите (2)

Още по темата (19):
03.08.2022 Цената на природния газ ще бъде обявена на 12 август
03.08.2022 Иван Иванов намекна, че КЕВР ще утвърди рекордното предложение на "Булгаргаз" за 60% поскъпване
28.07.2022 Иван Иванов е новият-стар председател на КЕВР
28.07.2022 Депутатите решават за връщането на Иванов начело на КЕВР
28.07.2022 Тошко Йорданов за КЕВР: Лена Бориславова опищя стаята на Ива Митева
28.07.2022 Васил Велев за връщането на Иванов в КЕВР: Той е добър професионалист, почтен човек и независим
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).