Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Радомир Чолаков обясни защо ГЕРБ трябва да участва в новото правителство
Автор: Екип Varna24.bg 22:31 / 24.06.2021Коментари (1)1076
©
Ако ГЕРБ не участва в правителството, следващият парламент ще повтори съдбата на 45-ия. Това заяви третият в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-град Радомир Чолаков по време на интервю.

"Постоянно ме питат защо съм кандидат за депутат точно в листите на ГЕРБ. Отговорът е, защото бях поканен лично от Бойко Борисов, а това е оценка и е въпрос на чест. Освен това в ГЕРБ имам много приятели, които познавам и на които вярвам, и които също ми гласуваха доверие. ГЕРБ строи, за разлика от други политически сили, които разрушаваха, когато бяха на власт. ГЕРБ, с всичките си грешки и пропуски, запази България от всички беди, които можеха да ни се стоварят на главите. ГЕРБ се погрижи включително и за религиозния мир в страната и никога няма да посегне на религиозните чувства на хората, докато другите политически сили, с изключение на още една, ще посегнат задължително. 

Г-н Чолаков смята, че агресивният тон на предизборната надпревара е във вреда на обществото. Той не разбира как така наречените "нови“ политически сили, състоящи се от стари лица, не разбират, че бруталността, с която насочват цялата възможна агресия срещу един политически опонент, действа деморализиращо и развращаващо на цялото общество. Кандидатът за депутат оприличава политическата сцена на езическа арена, на която публиката бива насъсквана да крещи срещу единия от гладиаторите "Убий го! "Убий го!“. Разбира се, водещата роля на аниматор в насъскването се пада на служебното правителство.

На въпрос какво иска да се реализира в родния му град Пловдив, Радомир Чолаков отговори така: "Моят роден град се развива блестящо и това, което всички трябва да искаме е да не му се пречи да продължава този тренд. Едно анти-ГЕРБ правителство със сигурност ще почне да пречи. Ей така, напук. Обратно, при едно правителство с участието на ГЕРБ, Пловдив ще стане много скоро най-добрият град за живеене в България и ще запази това място за десетилетия напред. Вижте какво се случи с града през последните 10 години и ми кажете коя друга политическа сила, бидейки управляваща, би могла да постигне тези резултати?"

"Ако ГЕРБ не участва в правителството, следващият парламент ще повтори съдбата на 45-ия, да. Без ГЕРБ не може да има стабилно правителство и това стана ясно на всички. Всякакви други партийни комбинации между останалите партии носят в себе си елемент на безпринципност. Безпринципните политически комбинации по дефиниция не могат да бъдат трайни."

Ето и коментара му за ревизията на служебното правителство: "Служебното правителство решително надхвърли конституционния си мандат и започва да създава повече проблеми на политическата система, отколкото всички предполагат. Останалите политически сили изглежда са опиянени от факта, че служебното правителство върши тяхната мръсна работа срещу ГЕРБ и не виждат какво се случва. А това, което се случва, е, че така наречената ревизия е просто претекст за кадрови промени във всички държавни структури, с което се елиминира възможността на всяко следващо правителство да управлява ефективно. Ако на "новите“ политически сили, а и на БСП и ДПС това им харесва – така да бъде! За мен лично най-важният въпрос е как служебното правителство ще се справи с провеждането на изборите. То ще бъде съдено само и единствено по това. Ако машинното гласуване се провали, а има всички тенденции то да се провали, нищо друго няма да има значение."

В интервюто беше засегната и темата за санкциите, наложени от САЩ на шестте лица и дали те ще се отразят на предстоящите избори. Кандидатът за депутат от ГЕРБ отговори така: "На ГЕРБ не, защото санкционираните лица нито са членове, нито симпатизанти на ГЕРБ. С изключение на едно, което ГЕРБ е санкционирал лично. Отговорете си на въпроса "кой“ е създал лицата, включени в списъка и ще разберете кой ще страда. Не само по време на изборите, а дългосрочно. А това е доста по-важно от политическа гледна точка."



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не господин Чолаков, герб не трябва а участва в новото правителство! Стига толкова! На народа му дойде в повече! Ти си долър човек! Не се възвай на тая пасмина!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: