Ралица Димитрова: До края на годината цените на имотите няма да падат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:45 / 19.06.2023
691
"До края на годината цените на имотите няма да падат, но няма и да се увеличават. Ако има пик нагоре, той ще бъде минимален. Инвестирането в строителство на недвижими имоти ще продължи". Това обясни Ралица Димитрова, журналист в ефира на NOVA.

По думите й хората ще продължават да инвестират в имоти, защото това е сигурен актив. В Ботевград цените на жилищата почти се изравниха с тези в София, каза тя.

Проблемът с паркирането в София и липсата на достатъчно гаражи води до повишение на цените на гаражите, обясни тя. Най-скъпият гараж в София е 60 000 евро, той побира до 4 коли. Средната цена за едно паркомясто, закрито с клетка върви в зависимост от локацията от около 18 до 28 000 евро, представи тенденциите в имотния пазар.

"Има интерес към ваканционните имоти, Несебър надмина област Бургас като брой по сделки. Има спад спрямо миналата година и от времето преди пандемията", обясни Ралица Димитрова. Все още не е преминала тенденцията за инвестиция в имоти извън градовете, допълни тя.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...
Доц. Мангъров за новия "вирус на шамара" и защо така е известен
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).