Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рашидов: Аз вкарах България в Лувъра, кукузелите кога са пяли в Нотр Дам
Автор: Екип Varna24.bg 08:58 / 21.09.2020Коментари (0)1340
©
Бившият министър на културата и председател на Комисията по култура и медии в народното събрание Вежди Рашидов е предложил да бъде отпусната пожизнена пенсия от 700 лв. на скулптора проф. Георги Чапкънов – Чапа. Той е подтикнат от репортажа на NOVA с твореца, излъчен на 11 септември.  Седмица по-късно, Рашидов също застана пред камерата на NOVA за едно откровено интервю с Мариян Станков - Мон Дьо.  

"В момента чуваме само "бесим", "колим", "трепим". Аз не съм привърженик, някой да говори от името на народа. Един човек, за да му е мръсна къщата, си е виновен само този човек. Ние всички сме си виновни. Докарахме си един нечовешки, недиалогичен, неполитически скандал", заяви Вежди Рашидов в ефира на  "Неделята на NOVA".

Той е на мнение, че на младите в момента, които "не са посадили и едно дърво", ако им дадат кирка, ще избягат. За него младостта е интересно нещо, на младини самият той е бил като днешните младежи.

"Един хора искат да използват тази прекрасна енергия. Днес се води една много лоша компроматна война. Ние сме жертви на компромати, а не на политики. Всички, които имат пари, създават идеологии. Идеолозите не са един-двама, много са", смята Рашидов.

Той сподели за разговор с негов познат от малцинството. Питал го на шега защо не е на протест, а той му отвърнал, че ходил, но "давали малко".

"България се е разболяла от омраза. От политическа непоносимост. Днес  приятели се карат заради идеологии, което е абсурдна история, отвратително е. Никога не съм харесвал политиката, ако не е градивна, не ми носи дивиденти. Ако тази политика не ми носи решение, от което аз и моите близки да сме по-щастливи, ако тя не ми пази държавата, където аз да дишам спокойно", смята депутатът.

Според него когато човек поиска, трябва да може и три пъти да даде. Искат се оставки, но не се знае защо се искат. "Защото някой им го е казал", отсече Рашидов. Той сподели защо се е отказал от мандата си като министър.

"Премиерът ме пита за мотиви, казах му – рак, КТБ, които откраднаха моите пари, и липса на мотивация. 60 години не са ремонтирани театрите. 10 успях да отремонтирам. Кой театър убих? Аз вкарах България в Лувъра. Кукузелите кога са пяли в Нотр Дам? Три дена пих с директора, докато го убедя да вкара ортодокса в католически храм. Казвам това не, за да се хваля, а защото изпитвам гордост, изпитвах щастие, е мога да го направя", обясни той.

Рашидов сподели, че с Бойко Борисов вече не се чуват често, тъй като "други хора го съветват". Преди половин година бившият министър е дал на премиера всички свои съвети – подчертал е, че "червеите изяждат ябълките отвътре навън".

"Той не е мутра, аз го познавам много отдавна. Тази мантра се върти от години. Нищо общо няма със СИК, знам с кого има общо. Помня още на времето, че работеше усилено и си изкара едни пари от честен и легален бизнес. Момчето си ги печелеше от работа. Той е симпатяга, мачо, наложи се в пространството, хората го обикнаха, защото е народняк. Той е един от тях, какво искаме от него. Все едно да искаме от Христо Стоичков да бъде философ. За какво му е да има акъл, той има златен крак. Колко българи имат такъв крак?", попита Рашидов.

Рашидов сподели за срещата си Кеворк Кеворкиян и приятелството си с него. Той е първият човек, който го кани в телевизията, един от първите, които виждат таланта на Вежди. Определя го като вълк единак с безброй словестни битки.

"Нито една не си струва. въпреки, че имам физиономия на темерут, душата ми не е агресивна. Гледал съм да помогна, ако мога. Ако не, поне да не вредя", сподели той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: