Рашидов: Единственият адекватен политик в Европа е Борисов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:00 / 04.03.2020
1469
"Винаги може да е застрашена границата. Надяваме се от преговорите и дипломацията на премиера на българската граница да е спокойно. Борисов показа как се водят преговори. Безпардонността ражда безпардонност". Това каза бившият министър на културата Вежди Рашидов в "Тази сутрин" по bTV. Заедно с вътрешният министър Младен Маринов той е присъствал на срещата между Борисов и турския президент Реджеп Ердоган и разкри подробности от нея.

"В началото настроението беше добро, но постоянно се появяваха нови неща в медиите и нещата се променяха. Ердоган получаваше информация през 5 минути какво се случва в неговата държава, което е нормално", обяснява Рашидов. 

Той обясни дали турският президент извива ръцете на ЕС с бежанците, които заплашва да пусне към Европа. 

"Обяснението на Ердоган е много просто. Той управлява една много голяма държава - 90 милиона. Първо, Ердоган, за разлика от другите държави, има война на границите си. В Турция стават атентати по-често. 3,5 милиона бежанци живеят в Турция. Тези хора ядат три пъти на ден, имат ток, одеяла, къщи, училища, медицински услуги. Това струва 42 милиарда на Турция", посочи Рашидов.  

"Аз имам чувството, че единственият адекватен политик в Европа е Борисов, защото неговата дума се чува. Ердоган е висока класа политик. С какво ще извива ръцете на ЕС? Нашата граница е най-спокойната граница в момента и това трябва да се оцени. Всяка държава в ЕС с външна граница трябва да прави като Борисов", съветва той. 

Рашидов обясни, че Ердоган все още не е получил обещаните пари от Европа за бежанците, които държа в страната си. Според него премиерът Борисов си е изиграл добре картите и по този начин е предпазил границите на България. 

"Ердоган е получил само първи транш от парите и после девет години - нищо. Трябва да се седне спокойно на масата с мъдрост, а не, както викаме по български - "да се дръвчат". Когато съобщиха на Ердоган за двамата убити на границата, осъзнахме, че не е моментът за преговори", допълни Рашидов.  Той коментира и напрегнатите отношения между президента Радев и Борисов. 

"Диалогът трябва да бъде възстановен, но като гледам, ще е много трудна работа. Празниците трябва да обединяват хората. Хората не са виновни и не разбират, че има един конфликт между Радев и Борисов, който не бива да стига до махленско говорене. Аз смятам, че трябва да седнат и да решат проблемите си", обясни Рашидов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).