Разбиха канал за трафик на цигари на пристанище Бургас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:31 / 10.08.2018
2713
Канал за трафик на цигари бе разбит на пристанище Бургас. Това разкри на извънреден брифинг, който продължава и в момента окръжният прокурор Георги Чинев, предава репортер на Burgas24.bg.

На срещата с медиите присъстват още зам.-апелативният прокурор и говорител при Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова зам.-директорът на Агенция Митници Юлиан Мирков и зам.-началникът на Митница Бургас Васил Инджов.

Над 100 хиляди кутии цигари с беларуски бандерол за над 800 хиляди лева са открити в руски кораб-контейнер, плаващ под либерийски флаг. Той е акостирал на пристанище Бургас на 1-и август. Контрабандните цигари са били скрити старателно в палети с дъски от иглолистен дървен материал.

По документи в контейнера са се съхранявали шлифовани дъски, получател на стоката е българско търговско дружество. Прокуратурата определи разбития канал като "тежко умишлено престъпление“, за което законът предвижда 3 до 10 години затвор и от 10 хил. до 100 хил. лева глоба.

Повече вижте в нашето видео!



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).