Разкриха основната версия за убийството на Николай Драгополов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:33 / 11.04.2021
1218
Вече стана ясно, че разстреляният показно с два куршума в главата на кръстовището на Околовръстното шосе и "Симеоновско шосе" в София 46-годишен Николай Драгополов, е въртял схеми с кухи фирми и подставени лица. 

Мъжът, който няма нито едно дружество на негово име, се е съгласил да стане прокурорски свидетел по дело срещу група за източване на ДДС.

Ултралуксозният джип "Мерцедес“ G класа, в който бе убит пред приятелката си, с която живее на семейни начала, и 11-годишното й дете.Драгополов във вторник, е обявен за продажба от автокъща за 135 000 лева. Мъжът се е водил неформално управител на автокъщата, но по документи тя е собственост на Кирил Кирилов от Видин.

Убитият е карал в последните месеци над 20 луксозни автомобила, които са обявени за продажба в автокъщата на Околовръстното.

Сега пък стана ясно как точно е действала въпросната автокъща.

Според основната версия за разстрела на Драгополов е, че той е имал спор с бивш партньор, с когото вкарвали коли от Франция и въртели схеми с ДДС, пише "Телеграф“.

Колите били главно от марката "Ауди“ и "мерцедес“. Според схемата се взимали основно от Франция, идвали и от Испания, след това номерата им се преправяли и на крайните клиенти по документи се представяли като внос от Германия.

Драгополов пребивавал предимно в чужбина – Испания и Франция, но от миналата година се върнал в България заради ковид пандемията.

В последните месеци управлявал различни луксозни автомобили, които се продавали в автокъщата. Мерцедесът, който е застрелян, е един от тези автомобили.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
09.04.2021 Излязоха още подробности за убийството на Околовръстното в София
08.04.2021 Ботьо Ботев: Убийството на Околовръстното в София най-вероятно е поръчково
07.04.2021 Убиецът е следил близо 4 часа застреляния мъж в София
07.04.2021 Известен криминалист направи "дисекция" на убийството в София
Още новини от Национални новини:
Йотова с първи коментар за промените в хазарта
Кой ще получи четворна и двойна надница по празниците?
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Експерт: Таванът на надценка на даден продукт е лошо решение, ням...
КТ "Подкрепа": Бедността у нас вече се превръща в хронично заболя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).