Разкриха подробности как е заловен убиецът от Борисовата градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:49 / 23.02.2017
1222
По случая с убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина вече имаме повдигнато обвинение и задържано лице с обвинение в убийство. Това съобщи на извънредна пресконференция в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"До настоящия момент са извършени много действия, проверени са над 400 лица", съобщи градският прокурор Емилия Русинова.

"Престъплението е извършено от непълнолетно момче. Повдигнато му е обвинение. Задържан е за 72 часа. Предстои внасяне на делото с искане на постоянна мярка. Извършени са множество претърсвания във всички жилища, които е обитавал, в моторни превозни средства. Наказанието, което ще му бъде наложено, ако бъде признат за виновен, е от 2 до 8 години. Задържаният се казва Йоан Матев, на 19 години. Бил е на 17 години, когато е извършено престъплението", обясни тя.

"Вчера е разпитано лице, което не само потвърди кой е извършителят, но посочи и къде се намира ножът, с който е извършено убийството. Снощи бе установено, че на посоченото от свидетеля място има нож. Намерихме оръжието, с което е извършено убийството", уточни Румяна Арнаудова.

"Задържаното лице има брат. Той е задържан и разпитан като свидетел, след което е освободен. Повече конкретика няма как да бъде изнесена", каза още директорът на СДВР гл. комисар Марин Младенов.

Той добави, че за две години Йоан е качил килограми, пуснал е по-дълга коса и брада. Нямаме данни да е напускал страната.

"Лицето е променило напълно своите навици и местата, които посещава. Спрял е да посещава редовно училище. Мотивът за убийството е грабеж. Йоан е искал да вземе портмонето на Георги. Убиецът и жертвата не са се познавали", съобщи още той.

Младенов не пожела да коментира дали бащата на задържания за бруталното убийство е полицейски служител. Предстои утре да се внесе искането на Софийска градска прокуратура.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).