Разкриха телефонна измама за 70 000 лeва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:54 / 20.07.2022
659
Разкрита е телефонна измама за 70 000 лева в Разград. Действията са реализирани вчера от служители на ГДНП и областните дирекции в Разград и Велико Търново. Трима мъже – на 38, 25 и 27 години, са установени и задържани като съпричастни в телефонни измами. Действията са проведени вчера на територията на Горна Оряховица от служители на Главната дирекция "Национална полиция" и ОДМВР в Разград и Велико Търново.

При последвалите процесуални действия, на три адресите обитавани от тях в железничарския град, са иззети множество мобилни телефони, СИМ-карти, пари и други съотносими към извършваните престъпления вещи.

В хода на действията по разследване са установени достатъчно доказателства, че те са съпричастни към телефонна измама, извършена на територията на ОДМВР-Разград в условията на продължавано престъпление между 21 и 30 януари 2022 година. Жертвата е 50-годишна жена от града. Схемата, по която е действано с нея е "оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници". Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лева, която таксиметров шофьор от Варна в качеството си на "муле" оставял в село Моравица.

Установено е също, че мъжете са съпричастни към още пет опита за измами на територията на ОДМВР-Разград. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Разград. С постановление на държавното обвинение на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).