Разследване: Как кметът на Стамболийски се сдоби с 5 апартамента на морето?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
09:14 / 18.02.2020
1358
Кметът на община Стамболийски и лидер на ГЕРБ в Пловдивска област Георги Мараджиев се е сдобил с 5 апартамента на морето по време на първия си мандат. Това установи разследване на Би Ти Ви. В данъчната си декларация Мараджиев е посочил, че е продал 6 декара земя край Цалапица за баснословните 2,5 млн. лева. "За мен това е фиктивна сделка. Няма такава цена на земя в региона", твърди общинският съветник Атанас Мавродиев.

Не е тайна, че той и кметът са в конфликт. Въпросната земя е под халетата на предприятието на семейната фирма на Мараджиеви и тя е била купена от сина им при по-ниска данъчна оценка. Сделката е вписана в декларацията на кмета пред Сметната палата, за да се оправдае вероятно покупката на 5-те апартамента на морето. Според съветника Мавродиев на практика синът подарява пари на баща си.

"А той откъде има 2,5 млн. лева?", пита общинарят. Опитите на медията да разговаря с кмета ударили на камък. Последният път било на Трифон Зарезан. Тогава управникът, облечен в ямурлук, отказа да отговаря на въпросите на Би Ти Ви, защото бил в народна носия. Въпреки готовността им да изчакат да се преоблече, той пак не откликнал. Жители на Стамболийски са подали сигнал в антикорупционната комисия, чийто нов шеф и Сотир Цацаров.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).