Разследват Елена Йончева за пране на пари чрез офшорни фирми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:35 / 09.11.2018
1455
Спецпрокуратурата е завела досъдебно производство на 31 август тази година по сигнали срещу народния представител от БСП Елена Йончева. Извършена е проверка и в ДАНС и в публичните регистри за пране на пари в особено големи размери. Това заяви на извънреден брифинг говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова.  

"През 2012 година е взето решение за създаване на съвместно дружество, което е една офшорна компания, регистрирана през 2011 година на Вирджинските острови. То се казва "Офроуд" ООД. Една от компаниите участва с 320 000 лева", каза тя.   Установили сме, че новообразуваното дружество е открило банкова сметка в КТБ имало е и разплащателна сметка. Елена Йончева е била управител на новото дружество и тя е могла да разполага със сумите", каза Арнаудова.

"Сумата от 320 000 е постъпила по сметката на "Офроуд". Как са изразходвани тези средства след това, с които е имала възможност да оперира само Елена Йончева, разследването не може да установи, докато не бъде снет имунитета на народния представител", каза Арнаудова, цитирана от Канал 3.

"Предстои разкриване на данъчна-осигурителна тайна, на банкова тайна и всичко, което ще засегне пряко правата на народните представители, чиито имунитет бе поискано да бъде отнет. Искаме да стигнем до верни и правилни изводи", каза тя и добави, че предстои много работа.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).