Разследват ловци за незаконни трофеи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:55 / 28.03.2019
1229
Двама редовни ловци от дружинката на казанлъшкото село Шейново са били задържани по закона за МВР в хода на специализирана полицейска операция по сигнал за големи количества незаконно притежавани трофеи от благородни елени и сръндаци.

Единият от задържаните е бившият служител на МВР Светлин П.К. , от чийто дом в град Шипка са били иззети рога на 7 благородни елена и 18 сръндака. При огледа в жилището на 43-годишният пенсионер, който в момента работи на полигон за изпитване на стари и нови оръжия  е са били намерени незаконно нарезна пушка с оптика, 335 боеприпаса  от различен калибър и 14 сигнални ракети, произвеждани в "Арсенал“, за които мъжът не е успял да представи документи за притежанието им, пише Монитор.

Трофеи от 5 благородни елена и един сръндак са намерени в жилището на 58-годишен жител на Шейново, който също членува в местната дружинка , от там е иззета и самоделна пушка с нарезна цев.

От двамата авджии са иззети и законно притежаваните им пушката , предстои да бъдат извършени балистични експертизи. Образувани са две досъдебни производства, предстои на мъжете да бъдат повдигнати обвинения и да се реши каква мярка за неотклонение ще им бъде поставена.

Съобщението за полицейската акция предизвика истинско брожение в специализираните ловни сайтове, според участниците там и двамата задържани се ползвали с протекции, а на единият синът дори бил назначен за инструктор по ловна стрелба.

Според шефа на шейновската дружинка Иван Кутев само Светлин бил действащ неин член, другият задържан , познат като Сашо – нямал ловен билет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).