Разтърсващият зов на една майка

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
14:26 / 13.06.2019
1158
Ако преди два месеца някой ми беше казал, че животът ми ще е на парчета, че ще моля за помощ виртуални приятели, нямаше да повярвам. Но се случи немислимото... Така една майка започва призива си за помощ:

"На 28 април 2019 малкото ми момченце бе диагностицирано с мозъчен тумор. Огромен. Над 8 см. И това в главичката на едногодишния ми син. Земята спря, после се завъртя с бясна скорост – първа болница, втора. Първа операция (част от тумора и хидроцефалия), втора операция (псевдоменингоцеле и поставяне на клапа), а сега е нужна трета. Туморът е доброкачествен по хистология, но остатъкът е на място, на което се оказва, че малко неврохирурзи са готови да оперират и да дадат добри прогнози.

Детето вече не ходи, яде и пие малко, въпреки титаничните ми усилия да напъхам нещо в него. Писах къде ли не, надежда дават от "Аджибадем Истанбул" и професор Мемет Йозек се наема да направи операцията възможно най-скоро, като мнението му е, че е нужно радикално да се изреже всичко, което е останало от тумора. 

Научих медицински термини, зад които стоят страшни неща. По-страшното е, че научих как да чувам плача на детето си, дори когато не плаче. 

Синът ми е български гражданин, но сметката, която имаме, е на името на сестра ми, защото не сме в България и аз нямам как да отворя сметка на мое или негово име. Само дето мъката и безсилието са еднакви навсякъде и май няма значение географски къде страда едно дете. Никой не е длъжен да ми вярва, че нямам нито парите, нито нещо, което да продам и да осигуря поне част от тях. И все пак, аз съм длъжна да опитам, защото не ми останаха врати, на които да почукам с надежда. 

Гордост и време са две категории, които по настоящем са лукс, който не мога да си позволя!  Операцията трябва да се извърши преди 25 юни, когато професорът заминава за САЩ. Прилагам документи. Офертата е само за операцията. Ще допълвам с оферта от астистънс фирма за транспорт и т.н. Всеки момент очакваме одобрение от "ХелпКарма", където ще се набират средства. Ще дам линк при първа възможност".

Кампанията вече е активна:

https://helpkarma.com/campaign/da-spasim-ednogodishnia-djoni-save-johnny-531 

Банковата сметка:

IBAN BG11RZBB91551010691956

BIC RZBBGSF

КРЕМЕНА ЮЛИЯНОВА КАМБЕРОВА

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Димитър Главчев: Служебното правителство няма да влиза в политиче...
Без реклами на хазарт в медиите, изключение само за спортния тота...
Лена Бориславова проговори за фалшифицираните документи
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).