Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рецидивист на 4 водки пребил възрастното семейство в Камбурово
Автор: Екип Varna24.bg 08:26 / 14.01.2016Коментари (1)778
© 24 часа
Рецидивист от Стара Загора нападна и преби в дома им в нощта срещу събота Хатидже и Хюсеин Кадирови в село Камбурово, установи полицейско разследване по горещи следи.

32-годишният Петко Александров е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане в ареста в Омуртаг, предстои да му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

На Александров са повдигнати две обвинения - за влизане с взлом посред нощ в чужда къща и за нанесен побой на две лица, при който са причинени леки телесни повреди, съобщи в сряда окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров.

Той и директорът на областната дирекция на МВР в Търговище старши комисар Николай Ненков дойдоха на среща при хората в Камбурово заради възникналото в селото напрежение след дръзкото нападение.

"Какви ти леки телесни повреди, трябва да го съдят за опит за убийство", бяха категорични местните.

Мнозина от тях са убедени, че престъпниците у нас все намират начин да избягат от правосъдието.

Задържаният може да получи затвор до 3 години, ако бъде признат за виновен. Според разследващите побоят над двамата съпрузи не бил планиран предварително. 

Извършен е по хулигански подбуди, без причина. Нямало и как да излезе на свобода веднага заради миналото си на рецидивист.

"Към 23,30 ч вече си бяхме легнали, когато някой разби прозореца и нахлу в стаята ни. Видяхме непознат мъж, който само ни викаше на български да мълчим и започна да ни бие с някакво дърво - първо мен, а след това и съпруга ми. Удряше ни по главите, всичко потъна в кръв. 

След това внезапно си тръгна, без да открадне нещо, нито пък да поиска нещо от нас. Викахме за помощ, но наоколо няма съседи, които да ни чуят веднага", разказа пред "24 часа" 58-годишната Хатидже. 

По главата на мъжа ѝ Хюсеин, на 62 г., има няколко медицински шева, дясната му ръка е синя от ударите.

Двамата живеят сами в Камбурово, синовете им са във Варна. Хатидже и Хюсеин се занимават с животновъдство и казват, че нямат врагове. Нападението им дошло като гръм от ясно небе.

Неочаквано и за разследващите полицаи нощният нападател се оказал рецидивист от Стара Загора. Петко Александров излязъл от затвора на 25 ноември м.г., където излежал присъда от 4 години и половина от 2011 г. за изнасилване и грабеж. 

В съдебното му досие има общо 4 присъди, главно за незаконно проникване в чужда собственост, разказа още окръжният прокурор Драгомир Сяров.

Петко е с постоянен адрес в Стара Загора, но има омъжена сестра в съседното на Камбурово село Изворово. Дошъл в Омуртажкия край да си търси работа като овчар. Уж щял да се хване при фермер в Изворово. 

След як запой в селската кръчма обаче - бил на 4 водки по думите му, нещо се скарал със зет си и си тръгнал пеш към Омуртаг, откъдето да хване автобус за Стара Загора.

Той разказал на разследващите, че по пътя си минал през Камбурово и му се сторило, че къщата на Кадирови, които преди никога не бил виждал в живота си, е необитаема. 

Хрумнало му да влезе в нея, за да прекара там нощта, и разбил прозореца. Натъкнал се обаче на спящите съпрузи и решил да ги пребие, за да не го издадат.

Подхванал ги със случайно попаднало му парче от дървен стол, на което се спънал при влизането си. След като си свършил работата, си тръгнал необезпокояван. Дори успял да стигне на сутринта с автобус до Стара Загора, където бил задържан във вторник вечерта.

"Бях се отчаял, че случаят няма да бъде разкрит, защото минаха 2-3 дни, но благодаря на полицията", каза кметът на Камбурово Юбейдет Исмаилов. 

Той не скри, че вече бил готов да формира народно опълчение от здравеняци, наети по временната заетост, които да охраняват вечер селото. 

В него живеят около 1200 души, но подобно нагло престъпление не се е случвало от 30-40 г.

"Няма нужда да се пазите сами, това е наша работа", каза на камбуровци директорът на ОДМВР в Търговище Николай Ненков. Той обеща на местните полицейското присъствие в селото да се засили.

"След този случай се безспокоим, защото повечето мъже от село ходят на гурбет в чужбина, а тук семействата им остават сами", споделиха още местните. 

Те пожелаха полицията да ги пази и от безразсъдни шофьори, които дори нямали книжки, но непрекъснато бръмчали с колите си из селото.

"Дойдохме при вас, за да върнем доверието ви в полицията, а не заради някаква статистика", каза още старши комисар Ненков на хората от препълнената зала. 

Стана ясно, че нощният побойник не е разкрит веднага, защото се оказал от друг район на страната и на разследващите им трябвало време, за да стигнат до него.

В Камбурово има и такива, които се съмняват дали в случая е задържан точният човек. Съмняват се, че Петко Александров е нарочен заради удобната му биография само защото премиерът Бойко Борисов даде кратък срок на разследващите да разкрият нападателите на беззащитни хора по селата, които напоследък зачестиха.

"Не е така, има много доказателства, че това е извършителят. Назначени са и допълнителни експертизи, например на дрехите му, които също ще потвърдят вината на старозагореца", категорични са от полицията.

Самите пострадали все още не могат да се успокоят, макар всички доказателства до момента да сочат, че са станали жертва по-скоро на случайно нападение.

За кураж в къщата при семейството вече спи и 85-годишният баща на Хюсеин бай Кадир, който иначе живее отделно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 14.01.2016 г.
0
 
 
"Няма нужда да се пазите сами, това е наша работа". Е,видяхме,как си вършите работата.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: