Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рецидивистът Мангъров изнасили поредно момиче
Автор: Екип Varna24.bg 14:16 / 11.01.2019Коментари (5)4107
© Фейсбук
Окръжен съд – Пловдив днес от 15,00 часа в зала №2 ще разгледа искането на Окръжна прокуратура спрямо Пеньо Мангъров. Спрямо него са повдигнати обвинения за отвличане и за изнасилване – престъпления по чл. 142 ал.3 т.1 вр. ал.1 вр. чл. 29 ал.1 б. "а“ и "б“ от НК и по чл. 152 ал.3 т.5 вр. ал.1 т.2 вр. чл. 29 ал.1 б. "а“ и "б“ от НК. Рецидивистът Мангъров, който през 1998 г. бе хванат в Чехия с отрязана глава в багажника, е арестуван за поредно изнасилване. Този път жертвата му е момиче от Пловдив. Според показанията на дамата тя е отвлечена от Мангъров и държана няколко дни заключена. През това време я изнасилвал. Заради жалбата ѝ Пеньо Мангъров е арестуван в София в нощта срещу четвъртък.

Това е поредното сексуално престъпление в досието на Мангъров. През септември м.г. го обвиниха за изнасилване на студентка в столицата. Той и момичето се запознали в инстаграм. Мангъров почнал да следва студентката, изпратил й и съобщение. Тя му отвърнала и двамата почнали да си разменят снимки. Разбрали се за среща и момичето отишло. Тя доброволно се качила в таксито и влязла в дома на Мангъров край киноцентъра в София. Двамата пили уиски, а след като студентката отказала да правят секс, Пеньо побеснял.

“Имаш две възможности: или да те пребия, да те изнасиля и да те изхвърля като куче, или да не се съпротивляваш и да стане по лесния начин!" След това набил студентката и я изнасилил. Тя веднага подала сигнал, а Мангъров бил задържан в дома си. Той заявил, че не е извършил престъпление и всичко е било доброволно.

Това не е първо изнасилване в досието на Мангъров. През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година.

Няколко месеца след това обаче скандалният мъж е отново зад решетките. През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин". До ареста му се стига след продължило над половин година разследване.

Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. При ареста в дома му са намерени документи за банков сейф на негово име, договор за прехвърляне на заем от 60 000 лв., договор за наем и мобилни телефони.

За последно той попадна в затвора през 2015 г. Тогава получи общо 7 г. затвор за изнудване от 2013 г. с порноклип на свое гадже, с което се запознал в ареста. “Ако не ми дадеш 23 хил. лв., ще пусна в интернет клипче как правим секс. Ще го видят всички, включително родителите ти и дъщеря ти", заканил се Мангъров. Жената толкова се притеснила, че Пеньо смъкнал цената до 1300 лв. Заедно с тази присъда е осъден и за склоняване към проституция, пише "24 часа". В ареста е от 2013 г. и това време се приспада от присъдата. Наскоро е пуснат предсрочно.

Пеньо Мангъров-Чешкия бе заподозрян за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 г. Първоначално той бе осъден на 20 г. затвор заради убийството на Ладислав Цимерман на 27 декември 1998 г. Трима чехи бяха сочени за негови съучастници. По-късно присъдата му беше отменена от апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване. Предприемачът Цимерман бил поръчан от съпругата му Мартина, твърдеше обвинението.

По другото обвинение - за убийството на Иржи Витек, Чешкия бе признат за невинен. “Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере най-накрая", заяви Мангъров след приключване на процеса тогава. Той твърди, че по това време не е бил в Чехия, а негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив потвърди алибито му.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
За "трите удара" или "трите присъди" не бях чувал до преди ден два. Ако това го има по света, ДА СЕ ВЪВЕДЕ В БГ-то НЕЗАБАВНО!!!! Ние обичаме да копираме, хайде сега копи-пейс и всичкото катил да бърка тухли по 101-на години
+3
 
 
Правилото за трите присъди трябва да се прилага.Третата да е доживотна задължително.То е ясно,че влиза и след излизането продължава.Значи затвора не го превъзпитава ,а го закоравява.В такъв случай няма смисъл да е навън.
+8
 
 
На този изрод доживотна каторга му е малко
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: