Реформа: Предлагат кметовете да управляват само два мандата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
22:41 / 06.06.2022
633
Кметовете вече да имат право само на два мандата, а броят на общините да се намали. Тези предложения ще обсъдят управляващите на коалиционен съвет.

"То тогава трябва да има и мандат за народен представител. Съгласен съм, че не трябва да има професия кмет или професия общински съветник или народен представител“, коментира Настимир Ананиев, председател на регионалната комисия в НС.

"Тази позиция изисква значителна доза професионализъм,  тя не е за лаици, хората им пишат двойка, ако не си вършат работата, тоест не ги избират“, заяви кметът на Карнобат Георги Димитров пред bTV.

Според позицията на Сдружението на общините, хората имат право на избор.

"В българското законодателство е предвидено ограничение в мандатите само за президента. Законовите промени трябва да бъдат предшествани от обществен дебат“, се посочва в позиция на сдружението.

Управляващите обмислят и вариант да се намали броя на общините, за да могат да кандидатстват по-лесно по европейски програми. От сдружението на Общините и тук не откриват сериозни мотиви за промяна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).