Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рекордно количество от 4,6 млн. таблетки с псевдоефедрин задържаха на ГКПП Кулата
Автор: ИА Фокус 12:06 / 13.10.2022Коментари (0)852
© Агенция
Митнически служители от "Борба с наркотрафика“ на ТД Митница София задържаха 4,6 млн. таблетки от лекарствен продукт с псевдоефедрин. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници"

Медикаментите са открити в камион, влизащ в България през ГКПП Кулата. По експертна оценка задържаните 4,6 млн. таблетки, съдържащи псевдоефедрин, са достатъчни за направата на около 2 млн. дози метамфетамин. Това е най-голямото количество таблетки с  псевдоефедрин, задържано от българските митници и представлява два пъти повече от задържаното количество таблетки от този тип за цялата 2021 г. На 09.09.2022г. около 16:30ч. на входящо трасе за товарни автомобили на ГКПП Кулата пристига товарен автомобил, който пътува от Гърция към Чехия. При претегляне на камиона е установено разминаване в тонажа с представените от шофьора транспортни документи и превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При отварянето на хладилното полуремарке митнически служител от отдел "Борба с наркотрафика“  на ТД Митница София установява, че зад кашони с хартия и палетирани кашони с вино в най-вътрешната част от товарния отсек се превозват други кашони с трети вид стока. При отварянето на няколко от тях е установено, че съдържат жълти кутии с лекарствения препарат "Rhinozad“. Митническите служители извършват тест с раманов спектроскоп и полеви наркотест, като и двата теста дават положителен резултат за наличие на псевдоефедрин в таблетките. 

Установени са общо 154 кашона с по три или четири кутии с по 1000 таблетки всяка или общото количество на задържаните лекарствени продукти е 4,6 млн. таблетки. 

Извършена е последваща проверка на търговската верига като е установено, че в транспортните документи фигурират фиктивни юридически лица.

Тъй като псевдофедринът е вещество включено в списък от Приложение 1 на регламент 273/2004 на Европейския Парламент и на Съвета относно прекурсорите на наркотичните вещества и съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и перкурсорите  случаят е докладван на Окръжна прокуратура – Благоевград. Образувано е досъдебно производство по описа на ТД Митница София.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: