Ректори поискаха отваряне на университетите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:02 / 14.05.2021
794
Отваряне на университетите поискаха от Съвета на ректорите в среща със служебния образователен министър. Те получиха подкрепа от МОН това да се случи. 

За да отворят университетите, трябва да има заповед от здравното министерство. Затова сега МОН ще води разговор с тях. Това стана ясно от срещата между служебния министър Николай Денков и председателя на съвета на ректорите - проф. Анастас Герджиков.

"Ректорите сами да решават дали всички студенти да се върнат в аудиториите. Това вече се случи частично. Искаме да възстановим всички лекции и упражнения", заяви той.

"Аз самият съм преподавател в Софийския университет - разбирам спешността. Ще говорим с министъра на здравеопазването", обеща служебният образователен министър.

Междувременно от МОН потвърдиха, че националното външно оценяване за 10-ти клас остава. Повод за реакцията стана желание на родители оценяването да бъде отменено. За утре е планиран и протест с искане за отмяна на НВО за 10-ти клас.

Стана ясно и, че има противоречащи си заповеди затова с колко и дали да бъде удължена учебната година. Очаква се нова заповед до 2 дни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).