Ренета Инджова: Обръщането на левове в евро е игра, изгодна за бизнесмени и банкери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:06 / 12.02.2020
2003
"Оново, което в петък бе прието, е нещо, което обслужва специфични интереси да си поиграем малко на хазарт. Играенето на хазарт от бедни хора води до техния крах". Така бившият служебен министър Ренета Инджова коментира приетия в петък Закон за хазарта.

"Законотворецът реши по един инкриминиран начин да въведе поправка, която с нищо не е по-строга от онова, което вече съществува като регламент", спомена Инджова пред бТВ.

"Каквито и движения да се извършват, те ще бъдат все създаване на стимули и мотиви за продължаване на тази игра. Хазартът ще го продължим, защото населението обича да го играе, въпреки неговото спиране. Те го тласкат да отиде да играе нещо друго." 

По думите й, ако сега започне обръщане на левовете в евро, това ще е игра, изгодна за бизнесмени, банкери и за властта, която разполага с огромен фискален и валутен резерв. Ренета Инджова заяви, че валутният борд е играл ролята на усмирителна риза.

На въпрос как Васил Божков се е превърнал в една от най-влиятелните фигури в българския икономически живот, тя заяви, че чадърът над него е свит от този, който го държи.

"Чадърът никога не го държи този, който върви. Този, който го държи, казва: Стига толкова, купонът свърши", казва тя, допълвайки, че става въпрос за смяна с други лица.


Ренета Инджова: Обръщането на левове в евро е игра, изгодна за бизнесмени и банкери

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).