Ресторант, затворен от НАП в "защита на държавните интереси", спечели битката в съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:35 / 04.02.2023
1999
Ресторант "101 Bar and Dinner" окончателно спечели съдебната битка за незаконното си затваряне. 

Припомняме, че в безпрецедентна акция на приходната агенция през лятото на 2022г. за 6 поредни дни в ресторант "101 Bar and Dinner" са извършени 10 проверки - "явни“ и като "таен клиент“ от 22 служители на НАП, пише Novini.bg. 

От медиите разбрахме, че действията на приходната агенция са инициирани по следния начин: "Василев (Радостин Василев, тогавашен министър на младежта и спорта) заяви, че е видял снимката си в тоалетната на заведението и е казал на премиера Кирил Петков да изпрати НАП“.

Императивното разпореждане на проверки на НАП от министър-председателя на Р България не само не се предвижда в закона като негово правомощие, но и е силно смущаващо явление в една правова държава.

Кулминацията на тези проверки бе затварянето на заведението от НАП с мотива, че "следва да се защитят особено важни държавни интереси“. Само два дни по-късно съдът отмени мярката, определяйки я за неоснователна и незаконосъобразна и осъди НАП без право на обжалване.

Чрез кризисен ПР ход, в най-гледаното време на националния ефир на БТВ, тогавашният директор на НАП г-н Румен Спецов даде специално интервю, за да убеди обществеността, че затварянето на ресторант "101 Bar and Dinner" не е институционален тормоз и репресия. 

На конкретен въпрос на водещия дали затварянето е политическа атака Спецов отговаря: "Политическа атака би било, ако има някакви нарочни действия, ако заведението, или който и да е обект, няма никакви нарушения и се предприемат някакви действия“.

Подадохме жалба в съда не само срещу затварянето, но и жалба по същество срещу несъществуващото нарушение с цел да докажем своята добросъвестност и нарочните действия срещу нас, които определяме като политическа репресия.

И двете решения( АССГ от 09.06.22 и АССГ от 20.12.2022) осъждат НАП за незаконосъобразни действия и доказват, че не е имало никакво основание за санкция.

Съдът казва още, че с неправомерните си действия НАП е ощетила както търговеца, така и държавата. 

И двете решения на съда са окончателни и категорично доказват, че ресторант "101 Bar and Dinner" е добросъвестен търговец, пострадал от неправомерни и незаконосъобразни действия, които смятаме за политическа репресия.

Незаконното затваряне на ресторант "101 Bar and Dinner" от НАП е само част от агресивните действия, предприети спрямо нас непосредствено след като депозирахме сигнал срещу Радостин Василев (тогавашен министър на младежта и спортa) до Софийска районна прокуратура.

Поради този факт се опасяваме, че същите са били насочени към оказването на натиск върху нас с цел да "преосмислим“ позицията си, заявена със сигнала и да се откажем от търсенето на законова защита на накърнените си права.

Недопустимо е в държава-членка на Европейския съюз заради подаване на сигнал срещу министър да се затваря бизнес посредством действия, които във всяко цивилизовано общество се дефинират като злоупотреба с власт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).