Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ресторантьор: България все още не е готова за ресторант "Мишлен"
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 18.04.2023Коментари (0)619
©
Критериите за даване на звезда "Мишлен“ са комплексни. Те са свързани с качеството на храната, презентацията на самата чиния, чистотата на заведението, бързото обслужване, приветливостта на персонала – абсолютно всеки един елемент е изключително важен, за да може да се спечели такава награда. Това каза ресторантьорът Искрен Илиев в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Много малко ресторанти притежават отличие три звезди, тъй като те се печелят много трудно, но също така и се губят лесно, обясни той. "Когато един ресторант спечели такова отличие, за повечето ресторантьори е голям стрес, защото за да задържиш такова отличие, е голямо предизвикателство“, обясни Илиев. 

Според него България все още не е готова за ресторант "Мишлен“. "Имаме един такъв балкански манталитет, който ни пречи да надградим себе си. Във всеки един ресторант "Мишлен“ се готви с регионални продукти, докато при нас тази идея е още чужда и далечна. На второ място, чисто инфраструктурно нямаме възможност да посрещаме такива гости. България има уникални дадености за гастрономичен туризъм, но към момента не сме готови. Трябва да променим навиците си, ако щете и на хранене, и на виждания за ресторантите“, обясни ресторантьорът.  

Като друг проблем той посочи законодателството и регулациите в тази посока. Трябва да бъдат улеснени процедурите, по които местните производители пласират стоките си в съответните ресторанти. Рекламирането на страната ни като туристическа и кулинарна дестинация, която има какво да предложи, също е важно, допълни Искрен Илиев. 

"По незнайни причини обществото ни просто заклеймява ресторантьорската професия като нещо непрестижно. Трябва да се инвестира в създаването на специализирани училища за кадри в хотелиерския и ресторантьорски бранш“, каза още Илиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: