Рибари излизат на протест срещу Валери Симеонов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:12 / 13.02.2020
1166
Днес в 9 часа сутринта риболовци и природозащитници организират протест пред задния вход на Народното събрание заради лобистки предложения за законодателни промени на лидера на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов.

Преди дни той внесе идеи за нови текстове в Закона за безопасно използване на ядрената енергия, чрез които се променя Закона за водите. Симеонов предлага да отпаднат забраните, които не допускат водовземане от повърхностни води за производство на електроенергия, когато тази част от реката попада в зона на защита и без да се съобразява с действащите забрани в плановете за управление на речните басейни.

Това предложение на г-н Симеонов е поредният опит за погазване прилагането на европейското екологично законодателство, което би вкарало България в сериозна наказателна процедура за неизпълнение на международните спогодби, алармират от риболовно сдружение "Балканка", цитирани от Офнюз.

Природозащитниците припомнят, че Валери Симеонов беше един от инициаторите за скандалните поправки в Плана за управление на Национален парк Пирин, допускащ сечи и строителство на повече от половината на територията на парка. Впоследствие Върховният административен съд отхвърли тези поправки като противозаконни.

В протеста на риболовците ще се включат и от екокоалицията "За да остане природа в България". В анонса за събитието се призовават гражданите да донесат релси за вицето Симеонов, който заяви, че ако не минат поправките за строителство в Пирин ще се хвърли от Бургаския мост с релса на врата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).