Рибарско селище изникна край Кара дере

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:32 / 17.06.2015
524
Незаконно рибарско селище е изникнало край местността Кара дере. За това сигнализираха от сдружение "Синя планета", цитирани от Монитор. Те пък получили сигнала от плажуващи в района туристи. Според летовниците, през деня и вечерта през района преминавали лодки, с които се тралело морското дъно.

"Не ме занимавайте с глупости, не съм ходил от два дни на Кара дере, но не знам за някакво рибарско селище или каквото и да било друго. Има рибари, които си изкарват хляба с риболов и за това си имат разрешителни". Това заяви вчера кметът на Бяла Атанас Трендафилов пред "Монитор". Той не коментира и сигнала на еколозите за убит и изхвърлен на брега делфин.

"Не знам за рибарите, но и биваците на тези туристи в района не са много законни", контрира кметът на Бяла. Той е вдигнал ръце от купища сигнали на жалващи се по една или друга причина, чиято цел според него била не е да се помогне, а по-скоро да се демонстрира някаква позиция, която да ги направи известни и популярни. "Кара дере е защитена територия, а върху дюните е забранено извършването на всякаква дейност и рибарското селище трябва да бъде премахнато", категорични са екозащитниците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).