Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ричард Алибегов, БАЗ: В последните 5 години "Спаси София" води война със заведения и си прави пиар на наш гръб
© Фокус
В последните 5 години "Спаси София“ води война със заведения и си прави пиар, и то винаги на наш гръб. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

"Ние сме многократно, и аз лично съм оборвал и в ефир, и пред институциите твърденията на г-н Бонев с документи, с факти, че първо, на "Витошка“ не се е настанил никой незаконно, че всички си плащаме наемите. "Витошка“ плаща към общината десетки хиляди левове всеки месец, 12 месеца в годината. Във всички  изградени съоръжения има проекти. И той много добре го знае това. И въпреки това нещо през цялото това време по медиите се повтаря едно и също нещо", каза Алибегов.

"Последната му атака беше срещу "Съборна“ – улицата, където вече се разположени по-луксозните магазини в столицата, които също привличат доста туристи. "Витошка“ е нонстоп атакувана от него. Това е най-хубавата улица в София, най-живата улица. Ще ви дам за пример един от най-хубавите площади – "Александър Батенберг“ площада, който е много хубав, но там няма грам живот, няма нищо там, тъй като няма нито едно заведение, няма за какво, хората просто минават оттам, но няма живец в този площад. Докато "Витошка“ е жива улица. Всички туристи се стичат тук. И през цялото време ние слушаме колко е зле "Витошка“, колко е грозна тази улица и т.н. Затова направихме този коментар към Борис Бонев. Разбира се, неговият отговор беше, че ние едва ли не сме против протеста, който той е организирал, за жълтите павета, което няма абсолютно нищо общо нашата позиция с този протест".

"Ясно ни е, че в столицата има страшно много проблеми и трябва да се оправят. Ние също сме имали много проблеми с ул. "Витошка“, с други улици, където има наши търговски обекти, но ние не тръбим това нещо в медиите нонстоп, просто се обръщаме към институциите и молим да бъде оправено. Има и друг начин. Това е смисълът на нашия пост, а не това, което вчера излезе като отговор на "Спаси София“, едва ли не, че ние се застъпваме за г-жа Фандъкова, че ние сме доволни от ремонтите, едва ли не, че жълтите павета са направени перфектно – разбира се, че не са направени перфектно, разбира се, че можеше да се направят по-добре. Но не е начинът през цялото време във всички медии да се тръби само колко е грозна София, колко е зле столицата, колко са лоши централните улици. Това нанася щети на туризма. И това е нещо, което ние всъщност алармирахме. Какво излезе във вчерашния ден, може да проследите вие във Facebook – нищо общо с нашата позиция", подчерта Ричард Алибегов.

Председателят на БАЗ уточни, че няма намерение да продължава "престрелките" и отново повтори, че според него Борис Бонев си прави пиар на гърба на бизнеса. 

"Изпратил е хиляди сигнали до институциите, които са се разходили по нашите обекти абсолютно без никаква причина, изхабили са толкова много време и държавен ресурс, за да проверяват нещо, което всъщност е абсолютно изрядно, и което е обществено достояние – всеки може да провери в общината какъв наем плаща едно заведение. Лично към мен той е проявил страшно много атаки, абсолютно неразбираемо защо и всеки път атаките към нас за незаконни постройки, за неплащане на наем на заетите площи към дадената община, което е абсолютно неверни и неистини, и всеки път сме го оборвали това с документи. Така че не смятам да прераства това към нищо друго, тъй като пак казвам, амбициите на г-н Бонев е да става кмет на София и не смятам да поддържам този негов пиар на наш гръб, пак казвам. Но атаките в последните години към бранша не са спрели от негова страна", заключи Ричард Алибегов.

Целия разговор можете да прочетете и чуете по-късно в сайта в секция "Интервю", а позицията на Борис Бонев можете да прочетете тук.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: