Рилският манастир със собствена полиция и кмет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:07 / 24.01.2015
816
Рилският манастир ще има своя полиция. Униформените ще са служители на МВР, те няма да дават дежурства само на големи празници, но ще са там постоянно. За това са се договорили министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и игуменът на Рилския манастир - Адрианополският епископ Евлогий. Това съобщи за "Монитор" шефът на Дирекцията по вероизповеданията Емил Велинов след срещата в обителта.

В манастира ще дежури постоянно и пожарна командна с противопожарен автомобил. Предвижда се полицейската охрана да започне да действа още от месец март. При Самоковската порта на обителта дотогава ще бъдат изградени помещения за униформените.

Ще бъде издигната и нова пощенска станция. За целта под земята ще бъде прокаран 6,5 километра оптичен кабел, тъй като интернет връзката с манастира сега е много лоша. До пролетта ще бъде изградена и канцелария за кметски наместник.

"Охраната на обителта, както и постоянното присъствие на огнеборци се налагат от редица документи на ЮНЕСКО, тъй като Рилският манастир е паметник на културата със световно значение и е под неговата егида", поясни Емил Велинов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото
Бойко Борисов: Инерцията и омразата, която се насади в последните...
НСО с първи коментар след катастрофата с Кирил Петков, има почина...
10000 лв. гаранция за собственика на пистолета, с който детето на...
Вижте първите думи на адвокатите на обвиняемия за стрелбата в Арб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).