Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Родители поискаха оставката на директорка на елитно училище след инцидент
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 15.05.2017Коментари (0)1166
©
Родители поискаха оставката на директорката на елитното столично 38 ОУ "Васил Априлов" заради инцидента от миналата седмица, при който седмокласник прати в болница момче от V клас след удар в радиатор. Битото момче се върна днес на училище. "Вече е по-добре, не показва да има страх пред нас, надявам се да не е с това чувство", каза пред камерата на bTV майката Стефка Йорданова. 

Тя и бащата на ученика разказаха, че причината за побоя били серия от коментари във Фейсбук. Синът им казал на по-голямото момче "Казвай го това на майка си и на баща си", а бащата на побойника е починал и това разпалило агресията у него. Със свои приятели влязъл в класната стая на петокласниците, като никой не можел да я напуска по време на нападението.

Полицията е разбрала за случилото се ден по-късно, а инспекторатът - 52 часа след инцидента, и то от бащата на ученик от 38 ОУ. Родителите искат от МОН, общината и комисията по образование в НС да бъде създадена анкетна комисия, която да проучи подобните случаи от последните 2 години.

"Не считам, че в тази ситуация вината е на децата. Децата пробват и вършат неща, които остават ненаказани. Вината е на цялото училищно ръководство. (...) Кой и как прецени да не се вика "Бърза помощ", те звънят само на родителите на детето, естествено, че бащата ще го прибере - ами ако стане нещо, докато го прибира", коментира родител на друго дете. 

Директорката Виолета Игова и днес не се появи пред родителите, като до момента е говорила само със семействата на пряко замесените деца. Към момента е ясно, че побойникът не може да бъде преместен в друго училище 30 дни преди края на учебната година. Именно за това е имало ангажимент от страна на училищното ръководство, който очевидно ще остане неспазен.

Междувременно, нападнатото момче се е срещнало с част от нападналите го, а в социалните мрежи е влязъл във връзка и със седмокласника, който го прати в болница. Момчетата са изразили съжаление за постъпката си. Дали с това темата ще приключи, зависи от инспектората на МОН. Оттам ще говорят, след като приключат проверката си по случая.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: