Родители се оплакаха от прикриване на случай на хепатит А в училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 12.11.2018
1622
Притеснени родители сигнализираха bTV за пореден случай на заразен от хепатит А в столичното 54-то училище "Иван Рилски". Става въпрос за болен учител на начален курс. Родителите твърдят, че ръководството на учебното заведение не ги е уведомило навреме.

Директорката на училището – Соня Василева, твърди, че в момента, в който здравните служби са потвърдили, че става въпрос за хепатит А, училището е взело мерки за дезинфекция и е уведомило личните лекари на всички деца от II клас, които са контактували със заразената учителка. Родителите обаче твърдят, че в училището не се почиства добре, а мерки са взети, когато станало ясно, че ще има телевизионен репортаж.

Хепатит А има в цяла София и то целогодишно, обяви д-р Костадинка Пачаръзова, директор на дирекция "Медицински дейности“ при Столична регионална здравна инспекция (РЗИ). По нейна информация няма регистриран случай на заразен ученик от 54-то училище. На изследване подлежат само децата, които са били в контакт с болната учителка, уточни тя.

В над 20 столични училища и детски градини е имало болни от хепатит А в периода 5 юли – 5 ноември, съобщиха миналата седмица от Министерството на здравеопазването.

С хепатит А са заразени общо 153-ма души, от които 144 са деца на възраст между 2 и 16 години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).