Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роднина на Васил Левски: Филмът е подигравка! Потресена съм!
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 17.02.2015Коментари (19)6246
©
Като подигравка с историята определи филма "Дякон Левски" Христина Богданова, праправнучка на сестрата на Васил Левски. В гневен пост във Фейсбук тя заявява, че иска изцяло да забрави видяното на голям екран.

"Току-що се прибирам от премиерата на филма "Дякон Левски". В изключително редки моменти от живота си няма думи и този е един от тях. Искам да забравя този филм ИЗЦЯЛО и НАПЪЛНО възможно най-бързо! Въпреки че се съмнявам, че ще ми се получи... Дълбоко съм потресена от тази четиричасова подигравка с Левски, с историята, с българското. На няколко пъти очите ми се пълнеха със сълзи от обида и тъга. Много, много, много съм разочарована", написа тя.

"Потресаващо е! Левски е толкова жив, интересен, вълнуващ образ. Тук беше една мижитурка. Исторически абсолютно недостоверно - поне що се отнася до неговата лична история. Оттам насетне - една мазня откъм исторически фигури, събития и т.н. Кинематографски - няма да коментирам, щото това не ми е работа, ама МНООООООООООООГО не ми хареса. Не знам! АБСУРДНО! Е, музиката беше хубава...", допълва тя в отговор на коментарите под статуса.

"Само за контрапункт! Утре имам среща в едно училище с шестокласници. Децата са се подготвили - имат въпроси за учителстването на Левски във Войнягово. Когато са гледали заедно агънце, куче и коте. Научили са кучето и котето да живеят заедно.

Това се е опитал да ги учи Левски - как да живеят заедно въпреки различията си. Питат още за патриотичните дружинки, или за Йова, която Левски е "ухажвал". 

И как я е ухажвал - искал е да откъсне цвете от градината й, но тя му отказала, защото "щял да я излъже и тя нямало да може да се ожени за войняговец после". А той й казва: "Като извоюваме свободата, ще се върна и ще те направя даскалица." Или пък - питат те, откъде идва избора му на името Игнатий... И такива неща... човешки, топли, смислени. Толкова богат образ е Васил Левски, на толкова много неща учи... 

И преди всичко е човек, истински човек. И от това се вълнуват хората, и това мога категорично да го заявя след толкова срещи и тук в София, и в различни градчета, през последните няколко години. Нищо от това нямаше в този филм, който има претенцията да представи човека и светеца Левски", пише още потомката на сестрата на Левски, която единствена от цялото семейство има наследници.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Aylin Tamasheva
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: