Роднини на убития във Виноградец разказаха шокиращи подробности от фаталната нощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
12:47 / 05.09.2017
2596
Роднините на убития във Виноградец Наско Тонкев са категорични, че фаталният изстрел не е бил произведен от 6-годишното момченце, а от собственика на оръжието - председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков.Това сподели семейството на починалия в интервю за сутрешния блок на bTV. Те разказаха шокиращи подробности от фаталната вечер.

Дъщерята на Наско Тонкев - Деница, била на няколко метра от баща си, когато проехтял фаталният изстрел. Преди това в ресторанта се празнувал рожден ден на въпросното 6-годишно дете, но хората около масата стреляли с пистолет. Изстрелите били стотици, а пистолетът се разменял между празнуващите.

Последно Влайков е стрелял от масата, без да става, разказва Деница. Минута по-късно чула друг изстрел, който бил фаталният. След това видяла баща си, който питал "Какво направи бе?" и казал, че са го "ударили". Направил две крачки и паднал, а в ресторанта му настанала паника.

Тогава Лазар станал, премерил му пулса и казал, че "е свършил". След това говорил по телефона. По думите на Деница Тонкева общинарят е потърсил помощ и съдействие по телефона от местния прокурор, с когото бил близък и който е бил многократно заедно с него в същия ресторант, вместо да подаде сигнал за инцидента на телефон 112. Деница питала дали се обажда на 112, но той само вдигнал ръце. Сигналът на спешния телефон подал нейният приятел.

Според разказа на роднините на убития мъж полицията и линейката много закъснели, а Лазар се опитал през това време да манипулира присъстващите, като им "обяснявал" какво да кажат - кой къде бил застанал и как детето е стреляло.

"Те първо седнаха и не знаеха какво да кажат и изведнъж Лазар казва: "Детето застреля баща ти", споделя Деница.

"Не съм видяла детето да държи пистолета, но други хора по масата стреляха с този пистолет, всички...", разказва тя.

По думите на близките на убития никой в селото не вярва, че детето е стреляло. Влайков те описаха като "лош човек", който и в много други случаи е проявявал агресия и дадоха примери - от намушкано с нож момче до счупен крак на момиче. Лазар обаче винаги оставал безнаказан и затова хората се страхували от него и никой не смеел да го съди.

"Той не наведе глава, като излезе от ресторанта. Излязоха (с жена си - б. ред.), все едно са спечелили 100 хил. лв. от джакпота. Жена му ни казваше да мълча, защото ни били много големи устите", разказа вдовицата на убития мъж.

Роднините на загиналия мъж заявиха, че единствената подкрепа, която са получили, е от главния прокурор Сотир Цацаров, който измести разследването в Пловдив.


Виж коментарите (7)

Още по темата (14):
04.11.2018 Общинарят Лазар Влайков влезе в затвора
30.05.2018 3 години и 4 месеца затвор за Лазар Влайков, той призна вината си
27.04.2018 Прокуратурата с шокиращи подробности за фаталната нощ във Виноградец
12.09.2017 15 разговора провел Влайков с жена си Мими след инцидента с ресторантьора
08.09.2017 6-годишният Юри е стрелял с пистолета на Лазар Влайков
07.09.2017 Лазар Влайков: Съвестта ми е чиста
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).