Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Родопската теснолинейка попадна в капана на зимата
Автор: Петя Кузева 18:15 / 16.12.2023Коментари (0)1436
Родопската теснолинейка попадна в капана на зимата, видя "Фокус".

"Снощи вечерните влакове "Рила" и "Места" попаднаха в капана на падналите снегове! Движението остава затруднено и днес! От снощи се работи по почистване на трасето!", пишат в официалната "Фейсбук" страница на Родопската теснолинейка и благодарят на всички замесени в почистването на трасето. "Истинските герои на вчерашната нощ обаче са г-н Атанас Иванов и г-н Халил Мустафа - машинист и помощник-машинист", продължават администраторите с разказа си за неволите в снега. 

"След като вчера заваля обилен сняг във високите части, линията побеля в участъка от Велинград до Добринище. Обичайно, на много места по релсите паднаха дървета, камъни, провиснаха и клони.

Бригадите по поддръжка на железния път светкавично се задействаха и особено в помощ на първия закъсал сериозно влак - вечерният от Септември за Добринище. Той попадна в капана на зимата в най-тежкия участък "Осморката" от спирка Св. Петка до гара Аврамово. С помощта на работниците, макар и със закъснение, влакът достигна гара Аврамово малко преди 22:00 ч. и продължи надолу за Добринище.

От другата страна на най-високата гара Аврамово беше късният влак Добринище - Септември. Неговите премеждия започнаха в района на "Шестиците" между спирка Черна Места и гара Аврамово. След като бе изпратена помощ от Национална компания "Железопътна инфраструктура", падналите дървета бяха почистени и влакът изкачи Аврамово, за да чака насрещния, чийто път прокарваха в Осморката. Линията беше под снега. Изключителен професионализъм от страна на машинистите, които не оставиха влака, въпреки всички предпоставките за това.

Към 22:00 ч. влак "Места" за Септември потегли от Аврамово надолу към Велинград по трасето, което час преди това беше разчистено от работниците на НКЖИ.

Уви, за кратко време снегът бе заличил следите от чистенето и нови десетки дървета и клони препречиха пътя му. Вече обаче нямаше помощ за почистването - навярно не са очаквали такива нови щети за кратко време, затова не бе изпратен човек с влака надолу.

Локомотивната бригада, с помощта на персонала във влака почистиха линията от новопадналите препятствия, за да стигне влакът до гара Цветино, без това да влиза в задълженията им и с цел да не се трупа още по-огромно закъснение от чакане на помощ вдън хората в суровата зимна нощ. Оттам надолу без проблем до Велинград и Септември, където също беше чистено преди това. С почти 200 мин. закъснение, влакът стигна гара Септември в 02:10 ч.!

Адмирации за работата на служителите от НКЖИ, отговорни за поддръжка на линията! Те продължават работа срещу белите, които снегът е направил през цялата нощ и днес. Влаковете се движат със закъснения - нека да проявим разбиране спрямо ситуацията.

Истинските герои на вчерашната нощ обаче са г-н Атанас Иванов и г-н Халил Мустафа - машинист и помощник-машинист на влак 16106 "Места", които доброволно чистиха линията от още десетки паднали дървета и клони и обслужиха влака до крайна гара, въпреки правото им да го откажат и да чакат помощ с часове насред гората!

Респект към труда на всички, грижещи се за теснолинейката! Да бъдат здрави!", пишат с благодарност от Родопската теснолинейка.



Още по темата: общо новини по темата: 480
05.05.2024 »
21.04.2024 »
17.04.2024 »
04.04.2024 »
24.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: