Росен Христов бе гост на откриването на най-голямото газохранилище в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 16.12.2022
544
Българският министър Росен Христов бе гост и единственият поканен чуждестранен министър на енергетиката за откриването на разширението на газохранилището в Силиври, Истанбул. Увеличаването на капацитета от 3,2 милиарда на 4,6 милиарда кубически метра бе отбелязано днес с официална церемония от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

По думите на домакините това разширение превръща газохранилището в най-голямото в Европа и е важна стъпка за енергийна сигурност. Министър Христов поздрави турския президент, както и ръководството на държавната енергийна компания Боташ за инвестицията.

Поканата към българския министър дойде дни след посещението на държавния глава Румен Радев в Истанбул, където той проведе среща с турския си колега. Една от основните теми по време на визитата беше задълбочаване на сътрудничеството в сферата на енергетиката.

Министър Христов бе придружен от изпълнителните директори на Булгаргаз - Деница Златева, на Булгатрансгаз - Владимир Малинов, както и от началника на политическия кабинет Любомира Ганчева.

Визитата продължава и утре с преговори за дълготрайно сътрудничество с турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез и ръководството на Боташ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).