Росен Плевнелиев: Може би ние трябва да спасим българската държавност от Радев

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:50 / 03.09.2023
764
"Радев задълба в дълбок популизъм. Скандалите са плод на това“. Така Росен Плевнелиев, президент в периода 2012 – 2017 г., оцени годините, в които Румен Радев е държавен глава и управляваха няколко назначени от него служебни правителства. Плевнелиев гостува в ефира на bTV.

"Държавата е дълбоко разделена, политически противопоставена в братоубийствени битки, скандали един след друг. Губим перспективата и посоката. Имаме едни президент, който постоянно обяснява по най-дълбоко популисткия и недържавнически начин как ще спасява българската държавност, а може би трябва ние да я спасяваме от него“, коментира още Плевнелиев.

На въпроса какво би посъветвал депутатите, ако днес беше президент, той отговори: Щях да кажа: "напред към еврозоната, напред към Шенген, напред към една нова фаза на интеграция на България в Европа“.

По думите му правителството има задачи от историческа важност и ако не ги свърши, може да пропуснем шанса си за влизане в еврозоната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Левон Хампарцумян: Като гледам последните правителства, а и сегаш...
Ще разследват щателно теча на данни, свързан с част от отговорите...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Борисов обясни на Делян Добрев защо е направил сглобката


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).