Росен Плевнелиев: Всички искаме България да забогатее

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:45 / 04.05.2012
862
"Аз съм човекът в тази държава, който не се впечатлява от парите", заяви пред студентите от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград президентът на България Росен Плевнелиев. По думите му - богатите държави са полагали целенасочени усилия, имали са план и са го следвали независимо кой е на власт. Като пример Плевнелиев посочи Швейцария, която от 200 години работи за репутацията на нейните банки, а Германия от 100 години работи за автомобилостроенето.

"Всички искаме България да забогатее. Държавите са за това, за да бъдат платформа нациите и икономиката да се развива. Това е нещото, което много ме вълнува", заяви Плевнелиев.

"Аз съм амбициозен президент и искам с всяко свое действие да се ръководя от Конституцията. Президентът трябва да е надпартиен и обединител. Трябва да дадем всички гаранции на всички по веригата, че ние сме надпартийни", добави още държавния глава.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).