Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Росен Плевнелиев: Всичко е една брутална битка за властта
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 19.04.2021Коментари (9)1191
©
"Бях там първия ден. Детайлите са много важни. Три неща ме впечатлиха. Първо – напрежението, с което беше заредена залата, заявките за реваншизъм. Второто беше постигнатото огромно мнозинство за избора на нов председател на НС. Това означава едно – три популистки партии, БСП и ДПС постигнаха страхотно мнозинство за този избор. Управлявайте, поемете си отговорността! Вместо постоянно да се обяснявате с ГЕРБ, ето, вие имате огромно мнозинство. Видях синхронизирани послания като машина – Христо Иванов, Мая Манолова, Татяна Дончева – говорят едно и също. Това ми казва, че те работят отдавна добре заедно“. Това каза в предаването "Опорни хора“ Росен Плевнелиев, президент на Р България 2012 – 2017 г.

"Популизмът надделява, идеологиите и ценностите отстъпват на заден план. Всичкото е една брутална битка за властта“, добави Плевнелиев и уточни:

"Кабинетът вече е в оставка, защото имаме ново НС и имаме депозирана оставка на правителството“.

"Анти - ГЕРБ – коалицията вече е факт. Виждам много добра синхронизация. Не само между БСП и трите популистки партии, но и ДПС много добре им подава топката. Не е нещо, което се е случило вчера или днес. Развенча се още един мит – че ГЕРБ и ДПС винаги са били заедно, защото гласуването показа точно обратното“.

"Интересът на ДПС е видим и те знаят как да го постигнат. Тук носителят на техния интерес е партията "Има такъв народ“.

Относно това, какво ни предстои, президентът Плевнелиев заяви, че ще бъде интересно, как президентът Радев ще води консултациите и как ще се гласува в зала.

По повод мажоритарния вот, Росен Плевнелиев коментира, че ако "Има такъв народ“ бяха искрени и ако те наистина искаха, пред очите на милиони българи, подкрепили референдума, те просто можеха да приемат тази система. Ще припомня, че ГЕРБ още през 2017 г. вкараха законопроект. Въпросът е кой ги накара да се отметнат, какво ги мотивира и защо излъгаха българския народ“, каза Плевнелиев.

Според него, следващата голяма битка за България е битката на президентските избори. И тя е между демократи и популисти.

"Задкулисието днес е много по-сложно. Агенти на Държавна сигурност има навсякъде – в БСП, в ДПС, ГЕРБ успяха да поразчистят партията“, добави президентът.

По повод Плана за възстановяване, Росен Плевнелиев каза, че икономиката не бива да се политизира. Този план трябва да бъде изпълнен. "Не считам, че новите управляващи ще направят кой знае какви корекции. Този план беше правен по прозрачен начин“, заяви президентът.

"Субсидия от 1 лв. е брутален популизъм, див популизъм, защото това обрича българските политически партии на задкулисно финансиране“, категоричен бе в оценката си президентът Плевнелиев.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Само Петър Стоянов и Росен Плевнелиев се държаха като българи и защитаваха България с действията си. Георги Първанов и сегашното недоразумение Радев само рушат всичко българско и са продали и душите си на руските изедници
Aнонимен
на 19.04.2021 г.
0
 
 
Еми то една от новите партии от стари муцуни чак се кръсти Мутри вън. Е сега влязоха в Парламента и е време да си актуализират името на Мутри вътре. Така де. Да се знае къде са и кои са. Че току - виж някой взел та подминал мутра Мая, мутра Мара...
Aнонимен
на 19.04.2021 г.
0
 
 
Този кретен слуша ли го някой ?!
Aнонимен
на 19.04.2021 г.
+1
 
 
Тоя пък палячо, защо изобщо го питат за мнение? Той е достатъчно компрометиран и смешен.
0
 
 
Този господин не направи нищо и с нищо не стана популярен ,докато беше президент,а сега-много ги разбира нещата! Радвах се,че няма да го гледам повече и да слушам страхливите му ,консервативни и мижави изказвания,не искам да го слушам и сега...!Защо го канят изобщо,най-слабият президент на България!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: