Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Росина Станиславова: Доказвам всеки ден, че най-трудно е да спазим законността, всички атаки срещу мен не са случайни
Автор: Рени Томович 12:34 / 22.02.2023Коментари (0)1249
©
Зная, че винаги медиите търсят някаква сензация, но когато аз реших да стана кмет не беше заради сензацията. Това каза на брифинг пред журналисти Росица Станиславова, кмет на столичния район "Красно село“, предаде репортер на "Фокус". Беше заради необходимостта да се борим срещу това, за което всички говорят, но никой не тръзва да направи. Става въпрос за много сериозни зависимости, за които ние ви разказахме и разчитаме, че все още има държавност в Република България, сме сезирали достатъчно административни органи, които трябва да влязат във функцията си, за да стигнем дори само до това – да запазим вещественото доказателство, записа от камерите на 1 февруари, с който ще докажем наистина корупционни практики във висшите органи на съдебната власт.

Аз доказвам всеки ден, че най-трудно в днешно време успяваме да запазим законността, допълни Станиславова. "Всичките тези атаки на политици, икономически кръгове, насочени срещу мен, не са случайни. Смятате ли, че в тази държава – Република България, от изключителна важност е установяването на конфликт на интереси за 280 лева, за да бъде отстранен районен кмет, управляващ район от 100 хиляди човека? Смятате ли, че това е истинската причина за моето отстраняване. Мога да ви уверя – не. Но тъй като зад мен не стои нито една политическа формация, действам така, както повелява закона. Очаквам и все още вярвам, че прокуратурата на Република България, както мВР, както Министерство на правосъдието, ще си влязат в ролята на хора, които наистина искат да се борят срещу корупцията, за която всички говорят, защото когато си част от една изпълнителна власт, това не е привилегия, това е дълг, който всеки един от нас е длъжен да спазва закона така, както е разписан, а не така, както ни е поръчан.“

Нямам съмнение, че много бързаше съдебният състав да излезе с решение, защото по-малко остава от месец и ще има избори и това е много добър повод аз да бъда отстранена, за да се ползва за политически цели моето отстраняване, категорична е Станиславова. "От друга страна, нещата, които ние сме поставили на масата като въпроси, за които не само имаме данни, а сме сезирали и госпожа Фандъкова, и прокуратура. И трябва да ви уверя, че една много тиха тишина. Обикновено прокуратурата не намира данни за извършено престъпление, а престъплението е видимо за простите хора, които отивайки в парк "Славия“, установяват, че общинският парк не е общински.

"Фокус“ припомня, че Върховният административен съд реши, че Станиславова е в конфликт на интереси. Тя е уличена заради сключен договор по европроект, свързан със социалния патронаж, между като ръководител и дъщеря й. Наложена й е глоба в размер на 5 000 лв.

В пресконференцията участие взе и зам.-кметът на района Николай Веселинов. "За мен е очевидно, че през целия този период се осъществява недопустим в нормална правова държава институционален натиск, административен, партийно-политически, финансово-икономически върху дейността на валидно и демократично избран орган на изпълнителна власт", заяви заместникът на Станиславова.



Още по темата: общо новини по темата: 3
08.04.2024 »
22.02.2023 »
10.01.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: