Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Гечев: ГЕРБ няма да може да състави правителство
Автор: Екип Varna24.bg 12:51 / 05.12.2022Коментари (0)507
©
"Първата партия – ГЕРБ, няма да може да състави правителство и се оказахме прави.Ние го казахме отдавна - още във вечерта след изборите, че ГЕРБ няма да срещне парламентарна подкрепа за съставяне на правителство" това каза Румен Гечев от БСП, цитиран от NOVA.

Той добави: "По-голямата част от българския народ иска правителство. Правителство трябва да бъде направено – най-вероятно с третия мандат, но не и на всяка цена".

Проф.Гечев  изрази мнение и по темата за хартиените бюлетини:

"Даваме право на избор на хората как да гласуват. Ако се съмняват в машината, могат да гласуват с хартия. Ако се съмняват в хартията, да гласуват с машина".

Той уточни, че хартията, която ще излиза от машината при гласуване, ще е със защита от БНБ, каквато има и хартиената бюлетина.

"Аз съм изумен от някои колеги, които говорят за някаква "хартиена коалиция". Това е коалиция "Европейски съюз" – така гласуват в целия Европейски съюз, така ще гласуваме и ние", добави той.

По темата за ветото на Нидерландия за влизането на България в Шенген, Гечев счита че  зад решението да откажат на България да влезе в Шенген, стоят други държави. Той посочи, че България е изпълнила техническите условия и определи решението като несправедливо и цинично.

"По данни на Евростат страните, които са с най-много бежанци, са Германия, Италия, Франция и Испания. Очевидно, че има пробив и на българските граници, но сравнено с тях, това е капка в морето. Същите страни, които напълниха Европа с няколко милиона мигранти казват: "Защо 300 души са преминали границата ни?" 207 хил. души са влезли в ЕС, откъде, през България ли? Защо тези страни не се изключат от Шенген?", попита Гечев.

"Причината е съвършено друга и тя е много сложна, но вината е основно българска. Българският политически елит имат робско поведение. Част от политическия елит продава българските интереси. Когато звъннат от Брюксел или Вашингтон, те стоят прави и ги е страх да седнат след края на разговора", каза проф. Гечев.

"Европейският съюз казва, че продукти, които са произведени в България, могат да бъдат изнасяни, но се намират "българи", които казват: "Не искаме да изнасяме, искаме бензинът да ни стане два пъти по-скъп". Хората, които твърдят, че не трябва да се възползваме на дерогациите на ЕС, а трябва да се самообесим, са антибългари", каза социалистът във връзка с износа на петрол от "Лукойл Нефтохим".

Той прогнозира, че ако следваме дерогациите, приети от ЕК, няма да има проблем с цената на горивата. Ако обаче следваме препоръките на "антибългарските ястреби" – ще има значително повишение на тази цена.

"Нефтохим" не е руски, това е българска фирма, която произвежда в България. Нека гледаме българския интерес", каза в заключение проф. Румен Гечев



Още по темата: общо новини по темата: 868
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: