Румен Петков: Независимо от внушенията, мисля, че няма да се стигне до изключване от БСП

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:06 / 01.02.2014
1317
Независимо от внушенията, стигащи на моменти до брутализъм, мисля, че няма да се стигне до изключване. Ще се вземат други мерки - изваждане от ръководните органи на партията, разграничаване. Това каза Румен Петков в предаването "Тази събота" по бТВ, по повод днешния пленум на БСП, на който се очаква партията да реши бъдещето на включилите се в листата на АБВ членове на левицата.

Според него на някои места, където общински и областни председатели са ангажирани пряко с кампанията на Ивайло Калфин и с листата на АБВ, ще се предприемат и доста по-крути мерки, като насрочване на пълен цикъл отчети и избори.

"Част от тези хора публично ще се ангажират с провеждането на кампанията, друга част вероятно няма да го направят публично поради тази страхова психоза, която се наложи - ще ги включваме, ще ги самоизключваме", каза Петков.

По думите му въпросът за предателството би трябвало да се разглежда и дискутира цялостно, а не само във връзка с конкретния повод - АБВ.

"Когато предадеш хората, които са ти повярвали, според мен това е много тежък политически грях. Кое е по-честното - тези, които не изпълняват решението, да останат, да се стискат здраво в столовете, или тези, които искат да изпълнят ангажиментите, които са поети, да станат и да си тръгнат? Аз мисля, че предателството е наше общо към тези, които излъгахме - с референдума за "Белене", тези, които излъгахме за плоския данък, тези, които излъгахме за тютюнопушенето. По-честно е, когато си поел ангажимент и не си го изпълнил, да кажеш или "Не желая", или "Не мога да изпълня ангажимента", заяви Румен Петков.


Виж коментарите (0)

Още по темата (230):
15.07.2014 Бареков с най-висок доход от евродепутатите ни
24.06.2014 Станишев все пак се отметна от думите си и избра Брюксел
05.06.2014 Барековата партия плащала пари на ръка
04.06.2014 ГЕРБ с нов вот на недоверие, този път в сектор "Финанси"
04.06.2014 Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България
02.06.2014 Борисов за Орешарски: Даже и двойка не мога да му дам
Още новини от Национални новини:
Синоптикът Петър Янков: Всички големи градове имат този проблем
Доброслав Димитров, БАСКОМ: Не смятам, че електронното гласуване ...
Главчев предупреди за изборите: Вчера разбрах за едно предизвикат...
Ивелина Рускова: Около 200 000 двойки в България се сблъскват с р...
Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си...
Радев: Всяка партия трябва да заяви защо иска властта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).