Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Петков: Премиерът много скоро ще си върне канадското гражданство
Автор: Диана Бикова 15:37 / 27.04.2022Коментари (14)1107
©
Премиерът Кирил Петков през септември нищо чудно да си върне канадското гражданство. Никой не иска предсрочни избори в България в настоящата ситуация, но е твърде възможно в настоящия мандат да има нов министър-председател. Това прогнозира в Пловдив председателят на партия АБВ Румен Петков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Политическият лидер заяви, че не вярва на премиера, който на 8 март каза, че е гарантирана газовата сигурност на България и че Русия няма да спре природния газ за страната ни. Тогава Международният валутен фонд предупреди, че смяната на руския газ с друг днес е невъзможна. Според Петков, проблемът е в България, а не в "Газпром". Народният представител Владимир Маринов посочи като пример Австрия, която не е спряла доставката на руски газ и го заплаща в специална сметка, която се превалутира. 

От АБВ за пореден път заявиха, че енергийната сигурност на страната е подложена на сериозен риск заради източването на газохранилището "Чирен", в което сега са останали едва 18%. Депутатът ще пита писмено министъра на енергетиката Александър Николов какви количества са продадени от 1 февруари 2022 г. до днес и от кого, както и защо ръководствата на "Булгартрансгаз" и "Ай Си Джи Би" не са сменени, ако са еманация на корупцията у нас?

Румен Петков определи КЕВР като новите съучастници в енергийното източване на страната. "Министърът (б.а. на енергетиката Александър Николов) вместо да забрани черпенето от "Чирен", той го разрешава. Находището е на критичния минимум, има опасност да го "изтървем" и да се наводни.  Миналата година цената е била 50 лв. за мегаватчаса, сега е 120-130 лв. за мегават, а продават по 220 лв. за мегават. Кой е посредникът на тези сделки? Аз не знам кой е Сашо Кеша..." - каза Петков и определи като престъпление продажбата на 77 500 мегават часа на 14 февруари 2022 г.

Румен Петков изрази възмущението си, че екипажът на българския кораб "Рожен" все още блокиран в украинското пристанище Черноморск и българската държава нищо не прави за прибирането на хората. По негова информация, руските военни са гарантирали изтеглянето на екипажа, но украинците не разрешавали.

Издръжката на украинските бежанци до края на март е струвала на българските данъкоплатци 11 милиона, за април и май сумата ще е много по-голяма, прогнозира той. В същото време в рамките на 4-дневната си визита у нас украинският външен министър Дмитро Кулеба навсякъде е говорил само, че страната му иска оръжие от нас, но не се е видял с нито едно украинско дете.

От АБВ са потресени от предложението на премиера всеки да дари по една заплата, за да се купи оръжие за Украйна, а не за храна и лекарства. "Пари за оръжие в България са събирани само за Априлското въстание. Ако някой се мисли, че е Левски, много се е объркал" - каза депутатът Маринов.

Повече гледайте в прикаченото видео!




Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Някой беше казал: Политиката е мръсна работа! Сегашните са е одупили на американците, които провеждат Калвинистки капитализъм!!!!(вземете прочетете малко за това!!! Сигурно не сте и чували). Понеже те се смятат за богоизбрани и тяхната секта е решила, че те са спасителите на света и са призвани за това.....ние сме продадени от нашите политици на тях и сега ще бъдем спасявани по техен модел..... Изобщо, от кога България слуша еретици, които са заклеймени от Вселенските събори и доматите на християнството!!!! Я, чиба на краставите кучета и вън от България на всички подлоги-сини, червени, западни и източни! България за българите и на, който не му отърва: Сектор марш, шута отзад и да върви при рогатите!
+2
 
 
Взимай оня с юмрука,кака Кури и беж в Русия...на место ще си получавате копейките!
0
 
 
Ква руска колона бе некадърник ,откога сме в еврпеиския съюз,ти да не вадиш визи като сърби ,босанци ,македонци-проблема е че си прост некадърен незнаещ езици трол Не живееш по европеиски шот такова ти е възпитанието ,щот е по лесно да хленчиш отколкото за работиш ,то е то .На увиснала ракета и е виновен космоса.На два милиона българи нещата са им ок ,а на теб не ти се получават ами погледни се в огледалото ,спри ракията и порнофилмите
0
 
 
Да си вървят .Вече никой не им вярва .Обещаваха, обещаваха и накрая нито едно обещание няма .Канада ги зове .Колко много хората ви вярваха ,че махнахте мутрите и тиквите а вие станахте като тях.Защо играете само по външни интереси и нищо за България.
+1
 
 
Докато в България все още има Пета Руска Колона, която се издържа от руските разузнавателни служби чрез посолството на Русия у нас, ние няма да заживеем по Европейски. Тези предатели и руски агенти ще бойкотират всичко Еевропейско и ще ни тикат в ръцете на Руските свине.
+1
 
 
Това което говори Румен Петков е откровена руска пропаганда! Само дето не каза,че в Украйна се провежда специална военна операция, а не война. Не мога да проумея какви дивиденти му носят лъжите които говори?!?
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 27.04.2022 г.
+1
 
 
Бягай в Плевен да се измочаш пак в шадравана!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: